• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Batman'da taziyeler artık üç gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın en köklü ailelerinden biri olan Habizbini aşiretinden Çiftçi ailesi, İl Müftüsü, Batman Valisi, kanaat önderleri ve imamların sürekli olarak taziye sürelerinin üç gün olması tavsiyesine uyarak taziye çadırını üçüncü günden sonra kaldırdı.


Hayatının kaybeden Çiftçi kardeşlerden Hacı Yusuf Çiftçi'nin taziye dilekleri için aileye ziyarette bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan ile İl Müftü Hasan Çağlar, daha önce de ifade ettikleri gibi taziyelerin üç gün olması gerektiğini hatırlattı.


Taziyelerin dini açıdan da üç gün olması gerektiği ve sünnet olarak da üç gün olduğunu aileye bildiren Müftü Çağlar, taziyelerin taziye sahiplerine üç günden sonra külfetli olduğunu belirtti.


Batman halkının da isteğinin bu yönde olmasına rağmen, mutabık kalınamadığı bu konunun artık hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Çağlar, bunun için eş, dost ve akrabalarının kalabalık olduğu, ilk olması açısından da Batman'ın en köklü ailelerinden Habizbini aşiretinden Çiftçi ailesinin emsal teşkil etmesini istedi.


Taziye sahibi Çiftçi ailesi de, dini açıdan ve sünnete uygunluğu bakımından bu tavsiyeye uyarak, taziye çadırlarını üçüncü günden sonra kaldırdı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir