• DOLAR 32.283
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2404.312
  • ...
Diyarbakır halkından Mısır mitingine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mısır`da yaşanan katliamlarla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Diyarbakırlılar, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin İstasyon Meydanında saat 17.00 da düzenleyeceği "Amed`ten Mısır Direnişine Destek" mitingine katılacaklarını ifade ettiler.
 
Mısır`da insani ayıp yaşandığını, buna karşılık olarak Müslümanların sesiz kalmaması gerektiğini belirten Diyarbakır esnaflarından Mustafa Diri, "Bizler de bunu kesinlikle telin ediyoruz. Bizler Müslümanız ve bu yapılanlar da İslam`a saygısızlıktır" dedi.
 
Mustazaflar Cemiyeti`nin düzenleyeceği mitinge kesinlikle katılacağını söyleyen Diri, "Ailemizi getireceğiz, arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı da davet edeceğiz. Çünkü bunu bir vazife olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.
 
Mısır`da yaşananların dünya gözü önünde yaşanan bir katliam olduğunu söyleyen Murat Başaran, "Demokratik yollarla başa gelen bir iktidarın zorbalıkla tekrar devrilmesini biz kendimiz adına insanlığımızdan utanıyoruz" dedi.
 
Mitinge katılacağını ifade eden Başaran, "Mazlumlar için yapılan bütün mitinglere katılıyoruz. Bu mitinge de katılacağız. Böyle bir mitingin yapılmasından memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Bu katliamın durmasını istiyoruz" diyen Nasır Anuştekin de, "Biz bu katliamı Müslüman camiası olarak kınıyoruz. Müslüman kardeşlerimiz orada katlediliyor. Biz bunları kabullenemiyoruz. İnşallah bu katliam durur insanlar huzur içerisinde yaşar" diye konuştu.
 
"Bunu Amerika yapıyor biz Amerika`ya gece gündüz beddua ediyoruz" diyen Kadriye Yasak Teyze ise, "Allah o zalimlerin belasını verir inşallah. Allah buna sebep olanın yanına kar bırakmasın" ifadelerini dile getirdi.
 
Yaşananların bir vahşet olduğunu dile getiren esnaf Vedat Mete, "Orda Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Yüreğimiz yanıyor. Nereye bakıyorsak Müslüman kanı dökülüyor. Bunun önlenmesi için bütün Müslümanların birleşmesi lazım. Birlik olursak ancak bu sorunun altından kalkarız" dedi.
 
Düzenlenecek olan Mitinge de kesinlikle katılacağını belirten Mete, "Bütün akraba, arkadaş ve esnafları da davet edeceğiz. Biz bunu kendimize bir görev biliyoruz" ifadelerinde bulundu.
 
"Allah o cuntacıları kahretsin. Müslümanlara tahammül edemiyorlar" diyen Aziz İritaş da, "Yarınki mitinge mutlaka katılacağım. Bu miting çok önemli bir mitingdir. İnşallah bu mitingle biz kendimizi Mısır halkının yanında göstereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Mısır`da yapılmış olan darbenin Müslümanlara yapılmış olan darbe olduğunu söyleyen esnaf Salih Demir`de, Müslümanların Mısır`daki kardeşlerimize destek vermeleri ve meydanlara inmesi gerektiğini söyledi. Demir, yarınki mitinge de katılacağını ve bütün Diyarbakır halkının da katılması gerektiğini belirtti. (Sedat Kuşulay / Emrullah Araz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir