• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Muş İl Tarım Müdürü  çiftçiyi uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Gıda Tarım ve Hayvancılık ile ilgili yapılan bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair yazılı bir açıklamada bulunan Muş Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, konuyla ilgili olarak çiftçiyi bilgilendirme mahiyetinde bir açıklama yaptı.

Kılıçoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, desteleme ücretlerini alma konusunda sıkıntı yaşayan çiftçilerin destekleme ücretlerini alabilmelerinin bazı şartlara bağlı olduğunu belirtti. Kılıçoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. ''02.08.2013 tarih ve 28726 sayılı resmi gazete'de yayınlanarak 6495 sayılı "Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun" uyarınca tarımsal desteklemelerle ilgili olarak, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden her türlü incelemeler veya adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar, destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, blokeler, tedbir ödemelerin durdurulması, ödemeden men ve benzeri sebeplerle haklarında ödeme yasağı konulan gerçek veya tüzel kişilerin 02.08.2013 tarihinden 01.10.2013 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları halinde gerçek üretim yaptığına dair emarelere rastlanılması şartıyla kaldırılır."

Kılıçoğlu yaptığı açıklamanın devamında,25.04.2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile 5488 sayılı kanunun 23 üncü maddesi doğrultusunda geri alınanlara, 02.08.2013 tarihinden 01.11.2013 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
İl/ilçe müdürlüklerince yapılacak incelemelerde, bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacağını belirten Kılıçoğlu, bu kanun kapsamında il müdürlüklerine başvuracak çiftçilerin baş vuru için kendilerinden istenen gerekli evrakları götürmeleri noktasında çiftçiye uyarıda bulundu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir