• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Yaz Kur'an Kurslarında öğrenilecek bilgiler bazen öğrencinin bütün hayatını kapsayabiliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim ile islam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatı gibi derslerin yanı sıra sosyal aktivitelerinde olacağı Yaz Kur'an Kursları, Mardin'de de yoğun ilgiyle başladı.

3 Temmuz günü başlayan ve 10 Temmuz`a kadar kayıtları sürecek olan Yaz Kur'an kursları 11 Ağustosta son bulacak.

Kur'an'ı Kerim ve Temel dini bilgilerin yanında birçok sosyal aktivitelerin de olacağı Yaz Kur'an Kursları birçok öğrencinin yaz aylarında vazgeçilmezi oluyor.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Selahaddin Saidoğlu, Kur'an Kurslarına birgün dahi gelen kişinin hayatının büyük evresinde buradan öğrendiği bilgilerle yaşamının idame ettiğini söyledi.

"Camiye gelen öğrenciler burada öğrenmiş oldukları bazı bilgilerle hayatlarını devam ettiriyorlar"

Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Selahaddin Saidoğlu

Birçok öğrencinin hayatı boyunca belki de sadece Yaz Kur'an Kurslarında dini dersleri alabildiğini ifade eden Saidoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kur'an Kursları genel manada iyidir. Çünkü bütün çocuklar imam hatiplere gitmiyor olabilir yada aileleri dine duyarlı olmayabilir. Bu sebeple camiye gelen öğrenciler burada öğrenmiş oldukları bazı bilgilerle hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu vesileyle burada 1-2 ay içerisinde ki öğrenilecek bilgiler bazen o öğrencinin bütün hayatını kapsayabiliyor. Onun için bizler hakikaten önemsiyoruz. Velev ki 1 buçuk ay dahi olsa öğrencinin gelip camideki o havayı tenefüs etmesi hayatının geri kalanının bütün safhasını inşallah karşılayacaktır."

"Gelen öğrencilerin ailelerinden öğlen namazlarını da burada kılmaları için izin alıyoruz"

Öğrencilerin kurs sonrasında namazı cemaatle kılıp cami ve cemaate ısınmalarını sağlamak için ailelerinden izin aldıklarını belirten Saidoğlu, "Malumunuz 3 Temmuzda başladı ve 11 Ağustosta bitecek. Ortalama 5 haftalık bir kurs olacak. Haftaiçi 5 gün haftasonları da tatil oluyor. Sabah 09.00 ile 12.00 arası dersler oluyor. Gelen öğrencilerin ailelerinden öğlen namazlarını da burada kılmaları için izin alıyoruz. Hem namazı öğrenmiş hem cemaate alışmış hemde cemaat çocuklara alışmış oluyorlar. Bu açıdan buna da önem veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene süreyi çocuklar aileleriyle tatil yapabilsin vakit geçirebilsin diye biraz kısa tuttu ama yine de 5 hafta içerisinde İnşallah çocuklarla yapılacak çok şeyler var." dedi.

Kur'an-ı Kerim ve Temel dini bilgilerin yanında birçok sosyal aktivitelerin de olacağını belirten Saidoğlu, "Biz Gençlik ve Spor Müdürlüğüyle beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Bundan önceki yıllarda da bu böyleydi. Öğrenciler toplayıp ayda 1-2 defa mutlaka havuza götürüyoruz. Ayrıca çocuklarla futbol maçları ve müsabakaları, belki piknik organizasyonları yapılıyor. Bundan önceki dönemlerde de yaptık. Bu tür sosyal faaliyetlerimiz öğrencilermizle oluyor." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur'an Kurslarının öğrencilere kattıkları hakkında da konuşan Saidoğlu, "5 hafta dahi olsa çocuk mutlaka birşeyler alır. Bundan önceki dönemlerde de yaptığımız derslerde gördük, belki bir defa camiye gelen birisi camiden o güzelliği alığ hayatının geri kalan kısmında camiye, cemaate, imama olan sevgi ve muhabbeti hayatı boyunca devam etmiş olan birçok insanı gördük. Yeterki biz onlara eğilebilelim ve onlarla iyi muhabbet kurabilelim. Onlar bizleri unutmayacaklar ve boş zamanlarında ya namaz kılmaya ya bizi görmeye ve ziyaret etmeye veyahut da bizimle sohbet etmeye mutlaka geleceklerdir. Tabi bizlerde o ışığı gördükleri zaman bunlar olur." şeklinde konuştu.

"Her sene resmi olarak 100 saat ders veriyoruz"

Yaz Kur'an Kursları dışında yılın herhangi bir zamanı ders almak isteyen her yaştan insana camilerin açık olduğunu belirten Saidoğlu, Yaz Kur'an Kursları dışında resmi olarak 100 saat ders verdiklerini belirtti.

Saidoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı 10 yıldan fazladır yetişkinlere yönelik eğitimleri var. Mesela her bir imama ve din görevlisine istediğin yaştan 15 öğrenci bulun, kayıtlarını yapın ve sınıfınız oluştuktan sonra onlara ders verin der. Böyle bir kolaylığımız elhamdülillah var. Büyük camilerin çoğunda bu yapılıyor, mesela bizim camimizde de var. Her sene resmi olarak 100 saat ders veriyoruz. Onun dışında elhamdülillah gayri resmi olarak da öğrencilerimizle, kardeşlerimizle Kur'an dersleri yapıyoruz. Din kültürü, ahlak, sohbetler, tefsir dersleri, Kur'an'ı Kerim okuma bizde halen devam ediyor. Ben yaklaşık 10 senedir bu camide görev yapıyorum. İnanın her sabah cemaatle bir hizb Kur'an'ı Kerim okuruz ve o hizbten de mutlaka bir sayfa meal okuruz. Hem onlar istifade ediyor hemde biz bilgilerimzi tazelemiş ve onlar sayesinde araştırmalar yapmış oluyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir