• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır'da açık hava meyhanesine dönüştürülen yol kenarları tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da cadde kenarlarında alkol tüketilmesi, çevrenin kirletilmesi, alkollü araç kullanılması konusu defalarca gündeme gelmesine rağmen sorun hala giderilebilmiş değil.

Zaman zaman yapılan denetimlerle sayı azalsa da yol kenarlarında kurulan içki sofralarını görmek Diyarbakırlılar için artık sıradan hale geldi.

Konuyu gündeme taşıyan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanvekili Mehmet Emin Akyüz, yaşanan rezalet görüntülerin sahabe şehri Diyarbakır'a yakışmadığını belirterek vatandaşların aileleriyle birlikte yollarda yürüyemez hale geldiğine dikkat çekti.

Akşam karanlığı çöktükten sonra birçok cadde ve yol kenarının alkol tüketenler tarafından işgal edildiğine vurgu yapan Akyüz, vatandaşların, alkol sonucu şuurunu kaybeden birinin bulunduğu kaldırımdan geçmeye korktuğuna işaret etti.

Akyüz hem çevre kirliliğine yol açan hem insanların aileleriyle birlikte yolda yürümekten tedirgin eden hem de sarhoş olduktan sonra araç kullanılması sonucu kazalara davetiye çıkaran bu rezalete artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Sıra sıra dizilen araçların hemen yanındaki kaldırımları işgal ederek alkol tüketenlerden dolayı insanların güvenle yoldan geçemediğine vurgu yapan Akyüz, "Bilindiği üzere Mezopotamya Bulvarı, 50 Metrelik Yol, Stat Yolu ve çevresi ile eski Siverek Caddesi'nde gece vakitlerinde uygunsuz şekilde kadınlı-erkekli gruplar halinde alkol tüketilmektedir. Bu da halkımızı ciddi manada tedirgin etmektedir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aileleriyle buralardan yaya geçememekle beraber araçlarıyla dahi buradan geçmekten imtina ediyorlar. Çünkü her an bir sarhoşun veya akli dengesi yerinde olmayan, alkolle şuurunu yitirmiş birinin saldırısına maruz kalabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Zaman geçirilmeksizin bu duruma bir son verilmesi için yetkilileri gerekli önlemleri almaya davet eden Akyüz, alkol tükettikten sonra bu insanların araçlarıyla trafiğe çıktığını ve olası kazalara sebebiyet verdiğini kaydetti.

Akyüz, "Alkol tüketenler birçok kazaya da sebebiyet verebilmektedir. Bu da bizi ciddi manada endişelendiriyor. Bu konuda vatandaşlarımız da tedirgin. Zaman geçmeksizin bunun önleminin alınması yönünde bizlere şikâyet ve talepler gelmektedir. Bizler HÜDA PAR olarak halkımızın sesine kulak vererek yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Temennimiz denetimlerin sıkılaştırılması ve önlemlerin alınmasıdır. Burada içki içen, alkol alanların birçoğunun araç kullandığının şahidiyiz. Bu da kazalara sebebiyet vermektedir." dedi.

İnsanların yanı sıra çevrenin de tehlike altında olduğuna dikkat çeken Akyüz, "Burada tarım arazisi var ve alkol tüketildiğinde haliyle o kimselerin akılları da uçuyor. Dolayısıyla sigara veya ateş yakma gibi durumlardan dolayı yangına da sebebiyet verebilir. Yakın çevredeki yeni yerleşim yerlerindeki vatandaşlar da bu durumdan oldukça rahatsız. Burada aşikâr şekilde masa kurarak adeta açık hava meyhanesi oluşturup yüksek sesle müzik dinlemeleri vatandaşın ciddi manada rahatsız olmasına neden oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir