• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hayran Göl doğasıyla ziyaretçileri cezbediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayran Göl Ağrı merkeze 58 kilometre, Eleşkirt ilçesine ise 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hayrangöl köyünde yer alıyor.

Hayran Göl, ilkbaharda karların erimesiyle çevresindeki rengarenk çiçeklerle olduğu gibi sonbaharda da manzarasıyla dikkati çekiyor.

Yılın her mevsimi farklı güzelliklere bürünen yüksek rakımlı dağlık alandaki bir vadi içerisinde bulunan Hayran Göl, doğaseverler tarafından ziyaret ediliyor.

Çevresindeki bitki örtüsü ile rengarenk çiçekler, berrak suyu ve mavi gökyüzü ile göz alıcı bir güzellik sunuyor.

Dağlar arasında gizli kalmış ve adeta ziyaretçilerince keşfedilmeyi bekleyen gölde, su altındaki yemyeşil renkteki bitkiler de ortaya güzel manzaralar çıkarıyor.

İlk defa Hayran Göl'e geldiklerini belirten doğaseverler gölün harika bir doğasının olduğunu, ilçeye ve şehir merkezine yakın olduğu için ziyaretçilerin gelip görmesini tavsiye etti.

"Doğasıyla, serinliğiyle, havasıyla, çok güzel bir göl"

Gezmeye geldikleri Hayran Gölü'nün çok güzel bir yer olduğunu söyleyen Ömer Faruk Gökhan, "Doğaseverler olarak, Eleşkirt’te bulunan Hayran Gölüne geldik. Buraları görüp gezmek için, doğa ile iç içe olmak için buraya geldik. Vatandaşlarımıza da gelip buraları keşfedip gezmelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten de çok güzel bir göl doğasıyla, serinliğiyle, havasıyla çok güzel bir göl." şeklinde konuştu.

"İlk defa geliyorum, çok güzel bir yer"

Hayran Gölüne ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyleyen bir diğer ziyaretçi Mehmet Nogay ise, "Burayı daha önceden bilmiyordum ilk defa geliyorum. Buranın havası olsun yeşilliği olsun dağı, tepesi olsun çok güzel. Uzak bir yer de değil yakın bir yer Eleşkirt ilçesine. Çimlerin üzerinde, ağaçların gölgeliklerinde oturduğumuz zaman veya dağa tepeye tırmandığımız zaman kendimizi de huzurlu hissediyoruz. Bu tür yerlerde yiyip içtiğimiz şeylerin, yaptığımız semaver çayının tadı da daha lezzetli geliyor bize. Baya memnun kaldık Hayran Gölünden. Çoğu insanın bilmediği bir yerdir burası, herkesin gelip buraları görmelerini tavsiye ediyorum. Bence gelip buranın havasını solumaları, onların bir daha gelmelerine sebep olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ziyarete geldikleri Hayran Gölünde çok güzel vakit geçirdiklerini söyleyen minik ziyaretçi Mehmet Said Babayiğit, "Burası Eleşkirt'te bir yer, biz de Hayran Gölüne geldik burası çok güzel bir yer. Burada yemek yedik, suya girdik, tepeleri gezdik." dedi.

"Suyun etrafında güzel kareler, fotoğraflar çektirdik"

Arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirdiklerini ve bu güzel anıları fotoğraf karelerinde de yansıttıklarını belirten Yusuf Gökhan, "Buraya gelen arkadaşlarımızla birlikte gölün etrafını gezdik. Doğasever arkadaşlarla birlikte keşifler yaptık. Suyun etrafında güzel kareler, fotoğraflar çektirdik. Buranın çok güzel ve cezbedici bir doğası var yeşilliğiyle, ağaçlarıyla, suyuyla, serinliğiyle çok güzel bir yer." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir