• DOLAR 32.194
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2509.668
  • ...
Kurban Bayramı namazı sevinçle eda edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliğinin yaşandığı Başkentte, vatandaşlar camileri doldurdu.

Başkent Ankara’da bulunan 3 binden fazla cami gibi Melike Hatun Camisi de Kurban Bayramı namazı için doldu taştı. Başkentte sabahın erken saatlerinden itibaren bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Bayram namazı öncesi verilen vaazda bayramların ehemmiyetine dikkat çekildi. Melike Hatun Camii Müezzin Kayımın kametiyle İmam Hatip Selami Seçkin’in imamlığında bayram namazını kıldı.

Hutbede bayram ve kurban kesiminin önemine değinen İmam Hatip Selami Seçkin, “Unutmayalım ki, kurbanlarımızın ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşacaktır. Rabbimize ulaşacak olan, ancak takvamız ve samimiyetimizdir.” dedi.

“Bugün, kurbanlarımızı Allah’a yakınlaşmaya ve O’nun rızasına ulaşmaya vesile kılma günüdür.” diyen Seçkin, hutbesinin devamında şunları aktardı:

“Hazreti Hacer’in samimiyetini, Hazreti İbrahim’in sadakatini, Hazreti İsmail’in teslimiyetini kuşanma günüdür. Bugün, dünyanın dört bir yanından gelerek Kabe’de buluşan kardeşlerimizin aynı duygularla ‘Lebbeyk Allâhümme lebbeyk! Buyur Allah’ım buyur! Emrine uydum, Sana geldim.’ nidalarının arş-ı âlâya yükseldiği gündür. Bugün, iman kardeşliğinin ruhlarımızı bir bahar rüzgârı gibi sardığı, gönlümüzdeki keder ve sıkıntı bulutlarının dağıldığı neşe ve mutluluk günüdür.”

Hutbenin devamında Seçkin, “Bugün, kardeşlerimize kurban eti ikram ederek gönül köprüleri inşa etme günüdür. Bugün, sevinme ve sevindirme; hatırlama ve hatırlanma günüdür. Geçmişlerimizi hayırla yâd etme, anne babamızı, kardeşlerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret edip gönüllerini hoşnut etme günüdür. Yetimlere ve öksüzlere, yaşlılara ve hastalara bayram sevincini ulaştırma günüdür. Bugün, affetme ve kucaklaşma günüdür. Kırılan kalpleri, mahzun gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur etme günüdür. Kardeşliğimize gölge düşüren her türlü çekişmeye, dargınlığa ve küskünlüğe son verip barış ve huzur iklimiyle yenilenme günüdür.” şeklinde belirtti.

Hutbeden sonra cemaat musafaha yaparak bayramlaştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir