• DOLAR 32.214
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2445.924
  • ...
Darp edilen doktorun sağlık durumu iyi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Konuyla ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç'un da aralarında bulunduğu bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Op. Dr. Orhan Koç darp edilen Kadın Doğum Uzmanı Soner Pul'un sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, bu tür olayların yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ve konuyu derinlemesine araştıracaklarını ifade etti.

 

Sağlık Bakanlığının talimatı üzerine bölgede bulunduklarını belirten TKHK Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, "Sayın bakanımızın talimatı ile görevlendirildik ve buraya geldik. Doktor arkadaşımızı ziyaret ettik. Hamd olsun sağlık durumu gayet iyi. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Ancak yaşanan hadise tüm sağlık camiamızı ve vatandaşlarımızı derinden üzmüştür" dedi.

 

"Sağlıkla şiddetin yan yana gelmesi bizi üzüyor"

24 saat fedakârlık ve özveriyle sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını aktaran Op Dr. Koç, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden de çok üzüldüklerini ve bu iki kelimenin yan yana gelmesinin çok talihsiz bir durum olduğunu söyledi.

 

Op Dr. Orhan Koç, "Hâlbuki sağlıkla şefkat, sağlıkla merhamet ve sağlıkla hoş görünün bir arada olması gerekir. Biz hep bu kavramlarla birlikte sağlık hizmetlerini sunuyoruz. Yaşanan bu hadise hem buradaki tüm sağlık çalışanları ve Türkiye'deki tüm sağlık çalışanlarımızı üzmüştür. Hem de hizmet verdiğimiz tüm vatandaşlarımızı da derinden üzdüğünü biliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yaşanan darp olayıyla ilgili incelemelerinin devam ettiğini vurgulayan Koç, "Hadise ile ilgili gerek hekim arkadaşımız gerekse Yüksekova'daki yetkili makamlarımızla görüşeceğiz ve derinlemesine konuyu inceleyerek yapılması gerekenler konusunda bilgilerimizi alıp makama arz edeceğiz. Sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımızın ve doktor arkadaşlarımızın çalışma ortamlarının ne kadar güç olduğunu ve çalışma şartlarının ne kadar güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlık hizmeti alıyor iken vatandaşlarımızın da bu hizmete erişimde yaşamış olduğu sıkıntıların tümünün yok edilmesine dönük bakanlık olarak da ciddi manada çalışıyoruz. Bu hadiselerin tekrar yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması noktasında incelemelerimizi ve değerlendirmelerimizi yapacağız" diye konuştu.

 

Bölge hastanesinde bir doktorun bin hastaya baktığı ile ilgili bir soruya ise TKHK Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını ve bir doktorun acil servisler haricinde hekim başına vaka ortalamasının 40 olduğunu söyledi.

 

Açıklamada Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, Birinci Hukuk Müşaviri Av. Erol Demirci, Sağlık Bakanlığı Müfettişi Haşem Aslan ile İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar hazır bulundu.

 

Öte yandan Dün Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde darp edilerek komalık edilen Kadın Doğum Uzmanı Soner Pul, Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine getirilerek tedavi altına alınmış ve hayati tehlikeyi atlatmıştı.

 

Ayrıca meydana gelen olayda linç edilen Soner Pul'un linç edilme anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansımıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir