• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Hatay Umut Kervanı'ndan kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhtaç ve kimsesizlere yönelik barınma, ayni ve nakdi alanlarda yardım çalışmalarında bulunan Hatay Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Umut Kervanının kurban vekâletleri kapsamında sürdürmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Hatay Umut Kervanı Başkanı Necip Öner, amaçlarının bu yıl binlerce aileye kırmızı et dağıtmak olduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde olan ailelerin ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydeden Öner, kurban bağışlarıyla depremzedelere umut olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hatay'da bulunan depremzedelerin durumlarına değinen Öner, ev ve işyerlerinin yıkılmasıyla depremzedelere hayatın çok zorlaştığını belirterek, evlerine yıl boyunca kırmızı et girmeyen ailelerin olduğunu dile getirdi.

"Amacımız yurt içinde ve yurt dışında binlerce aileye kırmızı et dağıtmak "

Bu yıl belirlemiş oldukları kurban bedelleri hakkında bilgi veren Öner,  yurt içi ve yurt dışı olmak üzere binlerce aileye kırmızı et dağıtmayı amaçladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hatay Umut Kervanı olarak 2024 yılı Kurban Bayramı çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede inşallah bağışçılarımızdan aldığımız vekalet doğrultusunda, temiz ve hijyenik ortamlarda kurbanlarını kesip ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız. Umut Kervanı'na kayıtlı olan yüzlerce ailemiz var. Tabi bunlara bir sene içerisinde kırmızı et dağıtımı yapmaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı'nda biraz daha artış oluyor. Kurban bedelimiz, 'Yurt içinde 12 bin TL', 'Afrika'da 3 bin 250 TL', 'Yemen'de 4 bin 500 TL', ve şu an ümmetin kanayan yarası durumunda olan 'Gazze'de 26 bin TL' olarak belirlendi. İnşallah amacımız yurt içinde ve yurt dışında binlerce aileye kırmızı et dağıtmak."

"İskenderun'da 4 bin 500'e yakın konteyner var"

Depremzedelerin yaşadıkları zor şartların karşısında ufakta olsa umut olmak istediklerini söyleyen Öner,  son olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Ailelerimizin deprem bölgesinde olmaları hasebiyle geçimleri zor olmaktadır. Bu ailelerimizin evlerine belki yıl boyunca kırmızı et girmiyor. Amacımız inşallah onların evlerine kırmızı et ulaştırmak. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, hayırseverlere şunu söylemek istiyoruz; 'Elimize ne kadar kurban, bağış ulaşırsa depremzedelere bir nebze de olsa umut olmak istiyoruz'. Yolumuzu gözleyen çok insan var bu ülkede. İskenderun'da 4 bin 500'e yakın konteyner var ve buralarda yaşayan binlerce aile var. Bu İskenderun özelinde ama Hassa'ya, Kırıkhan'a veya Defne'ye gittiğimizde biraz daha kötü olduğunu gördük. Dün Kırıkhan'da bir aile tespitine gittiğimizde, orada ailelerin konteynerda kaldığını gördük ama bırakın klimayı, vantilatör bile yok. Ailelerin bu sıcakta yaşamları çok zor, burada hayat çok zor bir halde yürüyor. Çünkü birçok ev ve iş yeri yıkıldı. Umuyoruz ki hayat bir an önce normale döner. Çünkü yaz-kış barınmak ayrı bir dert. Hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir