• DOLAR 32.304
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2401.248
  • ...
ÇUDER 8'inci Geleneksel Mezuniyet Programı'nı gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ÇUDER) 2022-2023 Dönemi Mezuniyet Töreni Sarıçam Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Lisesi Konferans Salonunda, davetlilerin ve mezun öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Program öncesi düzenlenen yemek programında bir konuşma gerçekleştiren Adana Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Mezunları tebrik ederek ve başarılar diledi.

Yemek sonrası gerçekleşen Mezuniyet gecesi, Kur'an tilavetiyle başladı ve faaliyetlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Düzenlenen programda Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneğini (ÇUDER) ADANA Başkanı İbrahim Tokgöz, bir konuşma gerçekleştirdi.

"Rabbimize hamd ederek başlamak istiyorum"

Bir kişinin Allah'ın kendisini sevip sevmediğini meşgul olduğu işle anlayabileceğini söyleyen Tökgöz, "Bizleri sizler gibi sizler gibi güzide gençlere hizmet etme fırsatı veren yüce Rabbimize hamd ederek başlamak istiyorum. Türkiye’deki mezunlar kervanına sizler de katıldınız elhamdülillah. Tüm insanlığa hizmet etmek için yeryüzünün değişik noktalarına dağılacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, mezuniyetiniz hayırlara vesile olsun." dedi.

"Müslüman'ın seküler bir hayat tarzı olamaz"

Konuşmasında dünya hayatının geçiciliğine dikkat çeken Tokgöz,  "Adana'da 4 veya 6 yıl, doktorayı da katarsak belki daha uzun yıllar Adana'da kaldınız ve bugün bitti, inşallah yolcusunuz. Bir de ebedi ve kalıcı olan bir hayatı vardır. Akıllı bir insan dünyada da nasibini arayarak kalıcı olana yatırım yapar. Müslüman'ın seküler bir hayat tarzı olamaz. Mutluluk ve huzur modeli yüksek arabalarda, ihtişamlı evlerde, makam ve mevkide değildir, buralarda aramayın. Huzur da mutluluk da İslam'dadır. İşimizi, eşimizi ve mesleğimizi bu çerçevede seçip yaparsak, böyle bir hayat tarzı sizi hem dünya hem de kalıcı olan ahirette mutlu edecektir." şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'de olmaktan ve eğitim almaktan dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Program mezun olan öğrencilere diplomalarının ve hediyelerinin verilip dua edilmesiyle son buldu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir