• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Titanik turunda kaybolan Titan'ı arama çalışmalarında okyanus dibinden ses duyuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beş yolcusuyla Titanik'in batığına doğru yola çıkan denizaltı aracı Titan'la irtibatın kesilmesinin ardından başlatılan kapsamlı arama çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı.

Kanada'ya ait P-3 askeri gözlem uçağının okyanusun derinliklerinden sesler geldiğini tespit ettiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı'nın iç yazışmalarının iki Amerikan medya kuruluşuna sızması üzerine açığa çıkan bilgilere göre her yarım saatte bir vurma sesi duyuldu.

Denizaltı robotları bölgeye yönlendirildi
Çıkan haberler üzerine bölgedeki arama çalışmalarını sürdüren Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı Sahil Güvenlik ekipleri sosyal medya üzerinden resmi bir açıklama yaptı.

Paylaşımda duyulan seslerin kaynağını araştırmak üzere denizaltı robotları gibi uzaktan kumandalı araçların (ROV) bölgeye yönlendirildiği ve Kanadalı gözlem uçağından aktarılan bilgilerin Amerikan donanma uzmanlarınca analiz edildiği belirtildi.

ABD Sahil Güvenlik ekipleri daha önce yaptıkları çeşitli basın açıklamalarında Atlas Okyanusu'nun kuzey bölümündeki derin suların keşfedilmemiş alanlar olduğunu "uzayı ne kadar biliyorsak bu suları da o kadar biliyoruz" ifadesiyle vurgulamıştı.

Son gelişme Titan'daki yolcuları kurtarmak için önemli olsa da hala bir çok soru yanıt bekliyor.

Ses Titan'dan mı geliyor?
Denizaltı kazalarında yüzeyle irtibatı yitiren mürettebat, aracın gövdesine vurarak sonarlarla tespitini sağlamaya çalışıyor. Ancak vurma sesinin birçok farklı kaynaktan gelebileceğini belirten yetkililer henüz bu sesin kaynağının kaybolan Titan olduğunu teyit etmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir