• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Deprem bölgesindeki çocuklar konteyner mescitlerde Yaz Kur'an Kursuna devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremde hasar gören camilerden ve Kur'an kurslarından kullanılabilecek olanlarının yaz kursları için hazır hale getirmeye gayret ettiklerini belirten Haliloğlu, velilere seslenerek çocukların elinden tutup camilere götürmelerini istedi.

"İyi bir Müslüman, iyi bir insan olabilmemiz için yaz kurslarımız son derece önemlidir"

İl Müftüsü Haliloğlu, yaz kurslarının önemine değindiği konuşmasında, "Şehrimizi en iyi bir şekilde eski haline getirmek için her birimizin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. İyi bir Müslüman, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olabilmemiz için temel dini bilgileri öğrenmede yaz kurslarımız son derece önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız okulların tatil olduğu dönemde camilerimizde, Kur'an kurslarımızda çocuklarımızın temel dini bilgilerini öğrenmeleri için yaz kursları açmaktadır. Bu sene de Allah izin verirse 3 Temmuz 11 Ağustos arası bütün camilerimizde, Kur'an kurslarımızda yaz kurslarımız açılacaktır. Bu kurslarımız haftanın 5 günü 3 saat ders, 1 saat etkinlik olacak şekilde yürütülecektir." dedi.

"Deprem de olsa çocuklarımızın bu bilgeleri almaları önemlidir"

Deprem de olsa dini bilgilerin öğrenilmesinden geri durulmaması gerektiğini dile getiren Haliloğlu, "Bu sene deprem yaşadık ilimizde. Ama deprem de olsa çocuklarımızın bu bilgeleri almaları önemlidir. Allah izin verirse ibadet edebildiğimiz bütün camilerimizde ve camilerimizin yanında oluşturduğumuz geçici mescitlerde yaz kuşlarımızı açacağız. Malumunuz bir kısım camilerimiz ağır hasarlı, yıkılan camilerimiz, orta hasarlı olan camilerimiz var. Bu camilerimizde ibadet yapılamıyor ama bu camilerimizin yanı başında bulunan çadır ve taziye evlerinde geçici mekanlarda ibadet ediliyor. Allah izin verirse yaz kurslarımız bu mekanlarda açılacak. Az hasarlı camilerimiz zaten temizlendi, bir kısmı tamir edildi, ediliyor. Buralarda da yaz kurslarımız açılacaktır. Bölgemizde deprem nedeniyle oluşturulan önce çadır, daha sonra konteyner kent ve prefabrik kentlerin önemli bir kısmında mescitlerimiz var. Bir kısmında da oluşturulmaya gayet ediliyor. İnşallah bütün konteyner kentlerde oluşturtulan mescitlerde yaz kurslarımız açılacaktır.  İbadet edilen her yerde yaz kurslarımız açılacaktır." ifadelerini kullandı.

"4-6 yaş öğrencilerimize yönelik kurslarımız da açılacaktır"

Kursların önemine vurgu yapan Haliloğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ettiğimiz 13 mekanda 4-6 yaş öğrencilerimize yönelik olmak üzere yaz kurslarımız orada da açılacaktır. Bütün zor şatlara, yaşadığımız depreme rağmen şu an ibadet ettiğimiz mekanlarda hatta daha fazlasında Milli Eğitim'in bize tahsis ettiği mekanlarda yaz kurslarımız açılacaktır.  Burada 22 yaşındaki çocuklarımıza kadar çocuklarımız haftanın 5 günü din görevlilerimiz tarafından verilecek eğitimlerden faydalanacaklardır. Bütün Adıyamanlı kardeşlerimizden ricam lütfen çocuklarımızı buralara gönderelim. Temel dini bilgilerimizin öğrenilmesini sağlayalım. Bu son derece önemlidir. Zor şartlara rağmen çocuklarımızın iyi bir insan, iyi bir Müslüman olması için kendilerine lüzumlu olan temel dini bilgileri, ahlaki bilgilerini öğrenmelerinin son derece önemli olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir