• DOLAR 32.197
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2517.374
  • ...
Bingöl ESOB Başkanı Ali Bayram: Esnaf, zincir marketlere kurban ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, ‘esnaf, zincir marketlere kurban ediliyor’ diyerek küçük esnafın zincir marketlerin insafına terkedildiğine dikkat çekti.

“İdarecileri göreve davet ediyorum”

Konuyla ilgili, Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, “Son günlerde birkaç yerde daha yeni zincir market açıldığını görüyoruz. Esnafımızı bu marketlerin vicdanına bırakan idarecileri göreve davet ediyorum” dedi.

“Sorsanız herkes esnafın yanında ama uygulama yok”

Zincir marketler karşısında yerel esnafın rekabet etme gücünün kalmadığını ifade eden Bayram, “Anayasamızın 173. Maddesi diyor ki;  ‘Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.’ Ama maalesef esnafımızın belini büken ne kadar iş var ise hepsine müsaade ediliyor. Sorsanız herkes esnafın yanında, herkes esnafın destekçisi ama uygulamaya gelince her köşe başında bir zincir market açılıyor. Açılan marketler ruhsatları nereden alıyor peki? Anayasa gereği esnafı korumakla yükümlü devlet organlarından.” açıklamasını yaptı.

“Sadece esnaf değil vatandaş da mağdur ediliyor”

Zincir marketlerin sadece esnafa değil vatandaşa da zarar verdiğini iddia eden Bayram, “Baktığımız zaman bu zincir marketlere yük getiren kamyonları diledikleri saatte diledikleri sokağı trafiğe kapatıp yük indirebiliyorlar. Diledikleri kaldırımlara ürünlerini dizip satış yapabiliyorlar. Peki, bunların denetimini yapması gereken yetkililer nerede?” diye kaydetti.

“OSB hak ettiği değeri görmüyor”

Geçtiğimiz günlerde yapımı için büyük çaba sarf ettikleri Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiklerini söyleyen Bayram, “OSB’de çok başarılı işletmelerimiz var. Uluslararası alan ticaret yapan, ihracata katkı sunan, ülke ekonomisine döviz getirisi sağlayan işletmeler var. Bu işletmelere gereken destekler verilmeden sanayinin gelişmesi mümkün değil. Üstelik orada gördüğümüz bir durum da şu ki, bazı işletmeler devletten hibe desteği alıp işletmeleri başkalarına kiraya vermişler. Bunun denetimini yapması gereken kurumları da göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Fazla yağmur yağmadığı halde buraları sel basıyor”

En ufak bir yağmurda Gayt Köprüsünü ve sanayiyi su bastığını söyleyen Bayram, “Senelerdir buralarda aynı durum yaşanıyor. Sel oluşturacak yağmur yağmadan sel basıyor buraları. Seçim dönemi sanayi esnafını kapı kapı gezmeyi bilenler esnafın problemlerini çözmeye gelince yok oluyorlar. Yakın dönemde yaşanacak belediye seçimleri öncesinde kim hangi yüzle sanayi esnafına gidecek hiç düşünüyorlar mı?” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir