• DOLAR 32.266
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2401.071
  • ...
Kayıtlar 19 Haziran’da başlıyor! HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER - Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeyi bekliyor. Yaklaşık 2 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz’in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra, günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek.

Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri görev alacak. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar 19 Haziran- 10 Temmuz tarihlerinde başlayacak, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur'an kurslarına bizzat yapılacak.

YATILI YAZ KUR'AN KURSLARI PROGRAMI DA MEVCUT

2023 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur'an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan "Yatılı Yaz Kur'an Kursları Programı" da uygulanacak.

Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2023 Yılı Yatılı Yaz Kur'an Kursları'nda eğitim-öğretim 3 Temmuz'da başlayacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR YAZ KAMPLARINDA MİSAFİR EDELECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 4 yaş üzeri çocuk ve gençleri yaz Kur'an kurslarına beklediklerini söyledi. Velilerin ve çocuklarının yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini belirten Akbulut, bu kurslarda hem değerler eğitimini hem de din eğitimini verdiklerini bildirdi.

Yatılı yaz Kur'an kurslarına yönelik taleplerin arttığını ifade eden Akbulut, "Bu yıl özellikle depremi yoğun yaşayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerimizdeki çocuklarımızı velilerinin muvafakatiyle İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri gibi illerde düzenlenecek yaz kamplarımızda misafir edeceğiz." diye konuştu.

KUR'AN KURSUNA GİDECEK ÇOCUKLAR İLE EBEVEYNLERİ NELERE DİKKAT ETMELİ?

 İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), yaz Kur'an kursuna giden çocukların, cami kurallarına riayet etmesi; anne ve babaların da çocuklarına camiyi ve Kur'an-ı Kerim'i sevdirmesi gerektiğini belirtti.

İDEV, çocuklarını camiye gönderen aileler için tavsiyelerde bulundu.

Öncelikle ailelerin, çocuklarını açılan yaz Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunan İDEV, kursa giden çocukların takibatının da yapılması gerektiğini belirtti.

Kur'an kursundan eve dönen çocuklarıyla, o gün neler öğrendiği konusunda konuşmaları tavsiyesinde bulunan İdeal Eğitim Vakfı, "Çocuklarınıza hocasının onlara ne öğrettiğini, kursta ne öğrendiğini, arkadaşlarıyla nasıl bir ortamda bulunduğunu mutlaka sorun ve onu sürekli camiye teşvik edin. Dinimizin bize bir ibadeti emrettiğini ve bu ibadetin en güzel şekilde uygulanacak alanın camiler olduğunu söyleyin. Ayrıca camiler ile bağ kurmasını çocuklarınıza tenbihleyin, onların hoşuna gidecek şekilde anlatın." çağrısında bulundu.

ÇOCUKLAR CAMİLERE GİRİŞ SAATLERİNE DİKKAT ETMELİ!

Çocukların camiye giderken dikkat etmesi gerekenlere de değinen İDEV, "Çocuklar Kur'an kursuna giderken yanlarında Elif-Ba ve Kur’an-ı Kerimlerini kendileriyle götürmelidirler. Aynı zamanda her kurumun bir disiplini olduğu gibi çocuklar da camilere giriş saatlerine dikkat edip saatinde gitmeli. Bulunmuş olduğu ortama uygun şekilde davranarak istifade edebilmelidirler."

Kur'an kurslarının çocuklar üzerinde çok fazla olumlu etkileri olduğunu belirtilen açıklamada, "Çocuklar bu tür ortamlara gelerek sosyalleşmeyi, kaynaşmayı, arkadaşlık duygusunu pekiştiğini burada yaşayarak öğrenecek. Çocuklar daha küçük yaştan itibaren manevi bir iklime girdiklerinden dolayı inşallah ilerleyen yaşlarında o almış oldukları manevi iklim sonucu hayatlarına güzel bir şekilde yön verebilecekler. Rabbini tanıyan güzel ahlaklı bir nesil oluşturabileceklerdir. Aynı zamanda çocuklar camilere giderek, Kur'an dersleri alarak Rabbi ile bağlarını kurabileceklerdir ve inşallah o manevi huzur, başta kendi ailelerine ve devamında ise bütün topluma sirayet edecek çok güzel bir gençlik yetişecektir." denildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir