• DOLAR 32.317
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2387.652
  • ...
Adana'dan hacca gidecek hacı adayları duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hacı adayları dualarla uğurlanırken, kutsal topraklara doğru yola çıkacak adayların yakınlarına vedası esnasında duygusal anlar yaşandı.

Hacca gitmek için yıllarca beklediklerini ve çeşitli sebeplerle ertelemek zorunda kaldıklarını söyleyen hacı adayları duygularını İLKHA muhabirine anlattı.

Hac kuraları çekilerek, kendilerine hac ziyareti çıkan adayların en iyi şekilde hac yapabilmeleri için görev aldıklarını belirten Ceyhan İlçe Müftüsü ve Hac Kafile Başkanı İbrahim Memiş, "Hacılar aslında Allah'ın misafirleridir. Biz burada şunu biliyoruz ki iki buçuk milyondan fazla bekleyen insan var. Bu aslında bizim insanımızda Allah'a ve peygambere olan muhabbetin ve aşkın ne kadar olduğunun bir göstergesi ve sonucudur." dedi.

"İnsanlarımız imanlarının bir gereği olarak hac etmek istiyorlar"

Ceyhan İlçe Müftüsü İbrahim Memiş

Hacc'ın insanın ömründe bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Memiş, "İnsanın kendini ihya ve inşa etmesi, geçmiş hatalarından ders alarak yeni bir dönüşüm yaşaması; dünyada sahip olduğumuz bütün makamlardan, imkânlardan giyinmiş bir gömlek gibi sıfatlardan arınmış bir şekilde görüyorsunuz. Herkes ihramlı, kimseye makamın ne, mevkin ne, maaşın ne? diye sormuyor. Allah'a ibadete koşuyorlar ki bunlar çok önemli. İnsanlarımız çok yoğun bir şekilde ramazan ve diğer umrelere gidiyorlar. Bu da bizde insanımızın manevi yönünün çok güçlü olduğunun göstergesidir. Rabbim daim eylesin inşallah. İnsanlarımız imanlarının bir gereği olarak hac etmek istiyorlar ve yazılıyorlar. Herkese nasip eylesin. Bazen 10 ila 15 sene arasında kuraları çıkıyor. Hiç üzülmesinler, Allahü Tealâ kabul ediyor, onları seviyor. 'Sen yola çıktın' diyor. 'Yarabbi ben yola çıktım ama nasip olmadı' diyebilecekler." diye konuştu.

"15 senedir bekliyoruz"

Çok mutlu olduklarını söyleyen hacı adaylarından Çatlakkaya ailesi, "Mutluyuz, huzurluyuz. Allah herkese göstersin gitmeyi ve gelmeyi.  Çok sevindik, Korona'dan önce çıktı ama şimdi nasip oldu.  15 senedir bekliyoruz. Beklediğimiz amaca ulaştık.  İnşallah Allah haccımızı kabul eder.  Allahım gitmeyenlere de nasip eylesin." diye duygularını ifade ettiler.

"Efendimizin yanına gidiyoruz"

Fatma Coşkun (ortadaki)

12 yıl beklediğini ve hac etme sevincinin tarifsiz bir duygu olduğuna ifade eden Fatma Coşkun, "Çok çok mutluyuz. Rabbim herkese nasip etsin.  Mutluluktan ağladık. Efendimizin yanına ve Allah'ın emrettiği farzları yerine getirmeye gidiyoruz." şeklinde konuştu.

"Ölmeden önce ölmeye gidiyoruz"

Mehmet Bozkurt

'14 yıl beklediğini söyleyen emekli öğretmen Mehmet Bozkurt, "On dört yılın sonunda kuramız çıktı çok mutlu oldum. Ölmeden önce ölmeye gidiyoruz. Kefenlerimizi giydik. Allah gitmeyenlere nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Görmeyen gözler görsün orayı "

Elife Ercas (sağdaki)

Elife Ercas, "Sevincimden ne yapacağımı bilmiyorum. Allah herkese nasip eylesin' dedi. 

Başka bir hacı adayı ise, şunları kaydetti: "Üç sene kuram üst üste çıktı, maddi durumumdan dolayı gidemedim.  Bu sene de dördüncü seferdir çıkıyor. Allahı'm ve Muhammed'im  (Aleyhisselam) çağırdı ben de gidiyorum. Bütün Müslümanlara, din kardeşlerime nasip etsin, onlar da gitsin, görsün. Görmeyen gözler görsün orayı." diye konuştu.

"Yaşamak lazım anlatılamaz"

Şerife Pamuk

15 yıl beklediğini belirten hacı adayı Şerife Pamuk, "Çok heyecanlıyız.  Bana 4 sene önce çıktı, Korona öncesi. 3-4 senedir bekliyoruz, çıktığı halde bekliyoruz. Yaşamak lazım anlatılamaz. Allahım herkese nasip etsin. Ben on beş yıldır bekliyorum." diyerek duygularını aktardı.

"Allah haccımızı, umremizi ve tavaflarımızı kabul eylesin"


Şehmuz Kocadağ

Vefat eden babasının yerine gitmek niyetiyle başvurduğunu ve haccın çıktığını kaydeden Şehmuz Kocadağ, şu ifadeleri kullandı: "Babam gidemedi. Onun yerine ben gitmek zorunda kaldım. Zorunda kaldım derken, ben kendim istedim. Allah nasip etti. Kısmet olursa Rabbimizin Kâbesini ziyaret etmeye gideceğiz. Çok heyecanlıyız. Allah haccımızı, umremizi ve tavaflarımızı kabul eylesin. Kazasız belasız gidip gelmeyi nasip eylesin."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir