• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Özgür-Der`e saldırı Konya`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Konya İnanç Özgürlükleri Platformu yaptığı 309. Hafta basın açıklamasında, Özgür-Der Van Şubesi`ne yapılan saldırıyı kınadı. Özgür-Der`in PKK medyası tarafından hedef gösterildiğinin belirtildiği açıklamada, Kürt meselesi konusunda hassasiyeti bilinen derneklerin hedef gösterilmesinin laik PYD`nin Rojava`da hâkimiyet kaybetme korkusundan kaynaklandığı ifade edildi.

"Özgür-Der`e saldırı çağrıları açıkça yapılmıştır"
"PYD`nin çığırtkanlığını yapmamak bir suç sayılmış ve Özgür-Der cezalandırılmak istenmiştir" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, "PKK`nın Suriye kolu olan PYD`nin, mevzi kaybetmek korkusuyla dezenformasyon yayarak Nusra`ya karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştığı ve Nusra cephesini karalama faaliyetlerine giriştiği açık bir gerçektir. Bu alanda pek çok yalan haberi yayarak insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. Bu yalan haberlerle ilgili açıklama yaparak, Esed muhaliflerini destekleyen ve Suriye`ye insani yardım faaliyetlerinde bulunan Özgür-Der Kürt nasyonal-sosyalist basını tarafından hedef gösterilmiş ve sosyal medyada Özgür-Der`e yönelik saldırı çağrıları açıkça yapılmıştır" denildi.

PYD`nin Rojava`da hâkimiyet kaybetme korkusu
Özgür-Der`in hedef gösterilmesinin amacının laik PYD`nin Rojava`da hâkimiyet kaybetme korkusundan kaynaklandığının belirtildiği açıklamada, "Rojava`da katliam var iddiaları için delil var mı? diye soranları bile neredeyse Kürt düşmanı ilan etmek akıl ve insafa sığmayacağı bilinen bir gerçektir. Özgür-Der gibi Kürt meselesi konusundaki hassasiyeti bilinen dernekleri Kürt katliamı varmış ve bu katliamı onlar destekliyormuş gibi gösterip suçlayarak hedef göstermesi, laik PYD`nin Rojava`da hâkimiyet kaybetme korkusundan kaynaklanmaktadır. Kendi yanında olmayan herkesi düşman sayan ve bu düşmanlarını şiddetle yok etmeye kalkışan laik PYD çizgisinin bu tavrını şiddetle tel`in ediyoruz. Özgür-Der camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir