• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Türkiye kahvaltısının zenginliği Dünya medyasına tanıtıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Büyükelçi Kaymakcı'nın konutundaki kahvaltı etkinliğinde, geleneksel Türkiye kültürünün kahvaltısında yer alan lezzetler, Brüksel'de görev yapan gazetecilere ikram edildi.

Etkinlikte, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, İrlanda, Finlandiya, Yunanistan gibi ülkelerin ve Avrupa basın organlarının Brüksel'deki temsilcilerine konuşan Kaymakcı, haziran ayının ilk pazar gününün "Dünya Kahvaltı Günü" ilan edilmesi çabalarını desteklemek ve Türkiye kültürünün kahvaltısını dünyaya tanıtmak adına son 2 yıldır bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Türkiye kahvaltı kültürünün aileleri ve dostları bir araya topladığını ifade eden Kaymakcı, kahvaltının Türkiye halkı için önemini anlattı.

Kaymakcı, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Türkiye mutfağında, günün en önemli öğünü kahvaltının zengin, çeşitli ve sağlıklı olduğunu vurguladı.

Davete katılan gazetecilere, Türkiye kültürünün kahvaltısında tüketilen simit, peynir, zeytin, yeşillikler, menemen, börek, sucuk, helva ve Türk çayı gibi lezzetler sunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir