• DOLAR 32.269
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2397.256
  • ...
Destici'den Kılıçdaroğlu'na: Gerçekten gülüyorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde kendisine yardımcılık vermesi konusunda bir görüşme yapılıp yapılmadığına dair soru üzerine Destici, "Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla da bu konular şu ana kadar hiç konuşulmamıştır. Bizim bütün hedefimiz şu anda ikinci tur seçimlerini en az mevcut durumu koruyarak kazanmaktır. Yani bizim tamamen hedefimiz budur. Dolayısıyla da bu konu hiç gündemimizde olmamıştır." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni seçim politikası  hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Destici:

''Sayın Kılıçdaroğlu ve yedili masa seçim sonuçlarından sonra biliyorsunuz belli bir süre seslerini çıkartamadılar. Müthiş bir çöküntü içine girdiler. Demoralize oldular. İki gün sonra ancak kendilerine gelebildiler. Bir toplantı gerçekleştirdiler. Tahmin ediyorum kendilerine sunulan raporda seçime iddialı bir şekilde devam edebilmesi için geçmişte söylediği bazı şeyleri tekrarlamaması, bunun karşısında, bunun tam tersine söylemesi yani bir U dönüşü yapmasını istediler. Kemal Kılıçdaroğlu kampanya döneminde ne diyordu? Masaya yumruğunu vura vura 'Özerklik şartını getireceğim' diyordu. Yani bu ne demekti? Türkiye'nin bir bölgesini PKK-HDP'ye teslim edeceğim diyordu. Aynı şekilde diğer yumruğunu da masaya vurup 'Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun, YPG olsun' diyordu. Yani 'O devlet kursun' diyordu. Bunları söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi çıkmış diyor ki 'Kandil'i yerle bir edeceğiz'. Gerçekten gülüyorum, ciddi bulmuyorum.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir