• DOLAR 32.298
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2410.524
  • ...
Hataylı depremzede genç, BM Genel Kurulu'nda konuştu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılınç, BM Genel Kurulu'nda düzenlenen "Sendai Çerçevesi Yüksek Düzeyli Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı"nda konuştu.

Depremler öncesi Hatay'a ailesini ziyaret etmek için geldiğini anlatan Kılınç, "Saat 04.17'de derin uykumdan çok güçlü sarsıntılarla uyandım. Ailem ve ben dışarıya kaçmayı başardık." dedi.

Kılınç, deprem anında çok çaresiz ve savunmasız hissettiğini, zamana karşı yarışarak güvenli bölge arayışına girdiklerini aktardı.

Güneşin doğuşuyla birlikte şehirdeki yıkımı görmeye başladıklarını ifade eden Kılınç, "Şehrimde 14 bin bina yıkıldı. Manhattan'da her beş binadan birinin yıkıldığını düşünün. Sadece benim şehrim değil, 10 şehir daha etkilendi. Depremlerden etkilenen alan bazılarınızın ülkelerinden bile daha büyük." diye konuştu.

Kılınç, depremlerin ardından bir de yangın ve sel felaketinin şehrini vurduğunu anlattı.

Yıkımın boyutu nedeniyle depremlerin ardından ilk etapta ulaşımın çok zor olduğunu kaydeden Kılınç, "Yetkililerin hemen büyük yardım sağlamasını bu durum çok zorlaştırdı. Yetkililerle birlikte yardım örgütleri ve yabancı ülkelerden gelen kişileri görmek moralimizi düzeltti. Tüm depremzedeler adına bu zor günlerde ülkemize destek olanlara teşekkürlerimi iletmek isterim." şeklinde konuştu.

Kılınç, şunları kaydetti:

"Bir afetzedenin neler hissettiğini ve deneyimlerini daha iyi anlamanız için sizinle hikayemi paylaşmak istedim. Umarım burada kaydedeceğiniz ilerleme, dünyada daha az afetzedenin olmasına yol açar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir