• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mardin’de inovasyon fuarı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından bilişim teknolojileri alanında sene başından beri TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladıkları projelerini okul bahçesinde kurulan “inovasyon” fuarında sergilediler.

Programa Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Memur Sen Mardin İl Başkanı Abdulselam Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Az, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ve çok sayıda davetli katıldı.

"Gelecek de Bizden Sorulur" ilkesiyle çocukların bir sene boyunca 3D yazıcı çalışmaları, robotik kodlama, bilim ve fen alanları ile doğaya karşı sorumluluklarının yansıması olan geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda yaptığı eserler sevinç ve heyecanla sergilendi.

 Yapılan fuar hakkında konuşan Okul Müdürü Şeyhmuz Demir, "İlkemiz, öğrencilerimizin hem geçmişin güzel değerlerine sahip çıkması hem de gelecekte de söz sahibi olmaları için imkanlardan mahrum kalmamalarıdır. Eserlere bakıp şunu anlıyoruz ki öğrencilerimiz onlara sunulan imkanları çok iyi kullanıp yeni nesil teknolojiye de hakim oluyor." ifadelerinden sonra katılım sağlayan bütün ziyaretçilere teşekkür etti.

Sergilen projeler katılan misafirler tarafından gezilerek öğrenciler tarafından bilgi alındı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir