• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
"Kadir gecesinin kadrini bilelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, bin geceden daha hayırlı olan Kadir gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı. Kılıç, Müslümanların fecrin doğuşuyla akşamki iftar vaktine kadar yemekten, içmekten ve nefsanî arzularında kendilerini muhafaza ettikleri gibi, bu geceyi de en güzel şekilde ihya etmeleri gerektiğini belirtti.

 

"Gecenin değerlendirilmesi Kur'an-a yönelmekle olur"
Bu gecenin değerlendirilmesi, ancak Kur'an-a yönelmekle ve O'nun eşsiz mesajını anlayıp hayatımıza aktarmakla mümkün olacağına dikkat çeken kılıç, "Kadir gecesi, manasını ve değerini Kur'an-ı Kerim'den alan ve bununla birlikte dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Kadir gecesi, yaşadığımız hayatın çok hızlı seyreden akışı içinde geleceğimize daha iyi hazırlanma noktasında geçmişimizi sorgulama, unutarak veya bilmeyerek işlediğimiz hatalara, isyanlara ve günahlara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır.

 

"Kadir gecesi, hayata yeni bir sayfanın açıldığı gecedir"
Kadir gecesi, başta kalplerimizin, duygu, düşünce ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki dostluk, kardeşlik, muhabbet, birlik ve beraberlik, sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır" ifadelerini kullandı.

 

Esaret ve zulüm altındaki tüm Müslümanlara dua edelim
Bu mübarek geceyi Müslümanların en iyi şekilde ihya etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle bitirdi: "Birçok güzellik, hayır ve bereketi bünyesinde barındıran bu mübarek gecede, Yüce Allah'ın bizlere sabır, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra da kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için birbirimize dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya ve acılarına ortak olmaya çalışalım.

 

Mısır başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında esaret ve zülüm altında olan Müslümanlara dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslüman kardeşlerimizin kadir gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin tüm insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah'tan (CC) temenni ederim" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir