• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
`Kardeşlik bedel ister`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - İnsan ve Medeniyet Hareketi, Adeviyye Meydanı`na destek amacıyla Mevlana Meydanında `Kardeşlik Bedel İster` adlı bir program düzenledi. Aynı anda İstanbul Saraçhane`de de program düzenlenirken, Saraçhane Meydanı ve Adeviyye Meydanı`na canlı bağlandı.
 
Program iftarların açılmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Cemaatle akşam namazı kılındıktan sonra katılımcılar tarafından Mısır`da katledilen Müslümanlar için hatim indirildi.
 
Teravih namazına yakın bir zamanda Muhammet Akmeşe duygu dolu bir şiir okudu.
 
Teravih namazının kılınmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi kürsüye davet edildi. Latif Selvi konuşmasında, "Bilirsiniz bu darbede kullandıkları bu memleketin çocuklarıdır. Bunun için Mısır ordusunda hizmet eden Mısır çocuklarına diyoruz ki, başınızdaki emperyalist uşaklarına itaat etmeyin. Halkın yanında yer alın. Babalarınızın, kardeşlerinizin yanında yer alın ki, onların saltanatı son bulsun. Siz Mısır halkını korumak için varsınız. Mısır halkıyla savaşmak için değil.
 
Bu savaş yalnız Mısır savaşı değil. İslam coğrafyasında 100 yıldır bu savaş devam ediyor ve devam edecektir. Ta ki bunları makamlarından indirip hak ettikleri yere göndereceğiz. Böylece coğrafyada yaşayan Müslümanlar topraklarına sahip olacak" dedi.
 
Latif Selvi`den sonra İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan kürsüye davet edildi. Adem Ceylan, "Bugün burada sesleriniz kısılacak. Ama siz kısılan seslerinizi cennete göndereceksiniz. Ya Rabbi sadece senin için sesim kısıldı diyeceksiniz. Peygamber Efendimiz, (sav) kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın demişti. Vallahi bir aydır Adeviyye`de kadir gecesini arıyorlar. Kadir gecesini aramak, iradesine sahip çıkmak demektir. Kadir gecesini aramak şeriat tüm dünya`ya hakim oluncaya kadar mücadele etmek demektir. Biz buradan ilan ediyoruz, Allah`ın sözü tüm dünya`ya hakim oluncaya kadar ya şehit olacağız ya da bu din galip gelecek" şeklinde konuştu.
 
Adem Ceylan`ın konuşmasından sonra Grup Yürüyüş sahneye çıkarak ilahi ve ezgileriyle programı renklendirdi.
 
Daha sonra Konevi-Der Başkanı Ramazan Sönmez kısa bir konuşma yaptı. Program gecenin geç saatlerine kadar devam etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir