• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siverek'te Sakalı Şerife yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Ulu Camii'nde bulunan peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinden Sakal-ı Şerif, her Kadir Gecesi sabahı olduğu gibi bu yıl da Siverek halkının ziyaretine açıldı.

 

Sabah namazından önce Camikebir Mahallesinde bulunan Ulu Camiye akın akın gelen Siverekliler, sabah namazının ardından Sakal-ı Şerif-i ziyaret etmeye başladı. Salâvatlarla Sakal-ı Şerif-i bekleyen halk, sıraya girip görevlinin elinde bulunan Sakal-ı Şerif'e dokunup, öptü.

 

Siverek ilçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinden olan Sakal-ı Şerif halkımızın hizmetine açıldı. Gecenin 03.00'de gelip uzun kuyruklar oluşturan Müslümanların hayrını Allah kabul etsin" dedi.

 

Sakalı Şerif'in Siverek'e getirilmesi hakkında bilgi veren müftülük yetkileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han'ın makamına giderek, Sultan'dan Sakalı Şerifi (Lihle-i Şerif"i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif-i Siverek'e götürmesi için şart koşar. Her konaklama yerinde bir büyükbaş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif'in Siverek'e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü Ağa her konaklama yerinde bir büyükbaş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek'e getirir" dedi.

 

Saat 11.30'a kadar erkeklere açık kalacak olan Sakal-ı Şerif, öğleden sonra ise bayanların ziyaretine açılacak. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir