• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
CHP'liler Batman'da hükümete yüklendiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - CHP Heyeti Bölge ziyaretleri kapsamında Batman'a geldi. İl Başkanlığının Bahçevan Et Lokantası'nda düzenlenen iftar yemeğinde basının soruları üzerine açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kuzey Suriye'de PYD ve El Nusra arasında yaşanan çatışmalara işaret ederek, İlk günden itibaren orada bir katliam yaşandığını ve yaşanan katliama karşı bütün tepkilerini en üst düzeyde ortaya koyduklarını ifade etti.

Tanrıkulu, orada sivillere yönelik bir katliam yapıldığını ileri sürerek, hükümetin desteklediği El Nusracı güçlerin halka savaş açtığını iddia etti.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Suriye'de yaşananların yürekler acısı bir durum olduğunu belirterek, "AK Parti'nin dış politikası çürümüş. Stratejik derin masallarıyla komşulara sıfır sorunlarla iş başına çıkan siyasal iktidar, maalesef sorunsuz komşu bırakmamış, Türkiye'yi komşularıyla kavgalı hale getirmiştir." dedi.

TOBB kongresine de değinen Keskin, "TOBB Kongresinde yapılanlar, daha vahim daha acıdır. Bir Kongre düşünün ki Ana Muhalefet Partisi Başkanı davet edilmiyor. Başbakan Kongreye davet ediliyor ve sınırsız konuşuyor" ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir