• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
EPDK, Elektrik Dağım Şirketi OEDAŞ`a El Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketine el konulduğunu açıkladı.

EPDK yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirildiğini ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını bildirdi.

YÖNETİCİLER DEĞİŞTİRİLDİ

EPDK`dan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinde yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır." denildi

1.4 MİLYON ABONESİ VAR

Yıldızlar SSS Holding, 1.4 milyon abonesi bulunan Osmangazi- Elektrik Dağıtım A.Ş.`nin hisselerinin tamamını 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi`nden devralmıştı.

1.4 milyon abonesi bulunan OEDAŞ Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsıyor. 5 il, 54 ilçe, 189 belediye, 1811 köy, 381 köy bağlısı, 56 işletmeye elektrik dağıtımı yapan OEDAŞ Türkiye enerji tüketiminin yüzde 2.4`ünü karşılıyor.Türkiye`deki nüfusun yüzde 3.6`sı ve abone sayısının yüzde 4`ü bu bölgede bulunuyor.

Yıldızlar SSS Holding`in enerji yatırımlarının yanında madencilik ve seramik sektöründe de yatırımları bulunuyor. 1972 yılında Selahattin Yıldız tarafından kurulan şirket 2004`te ihale ile Eti Gümüş`ü almıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir