• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Üstad Bediüzzaman diyarından İhvan'a bin selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Cuma namazının ardından tarihi Ulu Cami önünde, Anadolu Gençlik Derneği'nin organize ettiği ve 21 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla yapılan basın açıklamasında Mısır'daki katliam kınandı. Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden Nejdet Durak okudu.

 

Gerçek mermilerle halka ateş edilmiş
Durak, gayri meşru olarak yapılan darbeye karşı barışçıl olarak direnerek tepki gösteren onurlu Mısır halkının üzerine asker ve polis tarafında gerçek mermilerle saldırarak katliamlar yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Rabiatü'l Adeviyye meydanında yüzlerce kardeşimiz şehit edilmiş, binlercesi yaralanmıştır. Meydandaki hastaneler yetersiz kalmış, camiler şehitler ve yaralılarla dolup taşmıştır. Gönüllü doktorların çağrısına rağmen cuntanın kuklaları tıbbi malzemenin bölgeye gitmesine müsaade etmemektedirler. Bu durum insanlık suçudur ve kabul edilemez" dedi.

 

Kendi halkına kurşun sıkan zihniyet Mısır halkını temsil edemez
Halkına kurşun sıkan bir zihniyetin Mısır halkını temsil edemeyeceğini vurgulayan Durak, "Mısır halkının iş başına getirdiği seçilmiş meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler, halkın seçtiği idarecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar ve bu sefer namluları bizzat halka çevirmişlerdir. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözü önünde kendi halkına karşı bir katliama girişmiştir.

 

Mısır ordusu terör, Sisi ise eli kanlı terörist başıdır
Halkına kurşun sıkmakta çekinmeyen bir zihniyetin Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi veya temsil etmesi söz konusu değildir. Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun terör örgütünden farkı yoktur. Bu terör örgütünün başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil, aynı zamanda eli kanlı bir canidir" diye konuştu.

 

Mısır'da yaşanılan bu süreç büyük Ortadoğu projesinde hesap yapanların adına yapılan bir çalışma olduğuna dikkat çeken Durak, şöyle devam etti: "General Sisi ve beraberindeki darbe yönetimi, işgalci İsrail'in çıkarlarını gözeterek hareket etmektedirler. Sözde Mısır ordusu ırkçı emperyalizmin ve Siyonizm'in taşeronluğunu yapmaktadır.

 

İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen batı bu darbeyi alenen desteklemektedir. Barışçıl gösteri yaparak beyan ettikleri iradenin ardında duran Mısır halkına karşı uygulanan şiddet batılı demokrasileri hiç de rahatsız etmemektedir. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır."

 

Mısır ordusunda yer alan tüm şerefli askerleri istifaya davet ediyoruz
Mısır ordusunda yer alan tüm şerefli askerleri istifaya davet eden Durak, "Kendi halkını katleden bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Mısır ordusunda yer alan tüm şerefli askerleri istifaya davet ediyoruz. Tüm dünyayı Mısır'da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Darbeci yönetimin başta Türkiye olmak üzere uluslar arası tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. Darbecilere destek olan bazı körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz.

 

Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler
Mısır'da darbeye karşı mücadele eden başta İhvan olmak üzere tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Suriye'de, ırak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Bangladeş'te, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Tunus'ta, Sudan'da, Somali'de, Libya'da, Miyanmar'da ve Mısır'da yaşanan zulümler gösteriyor ki, Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler" şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından Memur Sen Bitlis Şube Başkanı, İsmet Alca tarafında Mısır'da şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Mısır halkı başta olmak üzere dünyadaki tüm Müslümanlar için dua edildi. Zalimler ve yandaşlarına lanet okundu. Toplanan kalabalık zalimler aleyhinde slogan atarak direnen Mısır halkının yanında olduklarını ifade ettiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir