• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
"PKK'nin kaçırdığı işçiler serbest bırakılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bingöl'ün Genç İlçesi'nde demiryolu yapımında çalışırken PKK'liler tarafından kaçırılan işçiler Ertuğrul Bozkurt ile Ahmet Tekin'in aileleri, Diyarbakır İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün de katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamada, kaçırılan 2 kişinin bayramdan önce serbest bırakılması istendi.

 

Basın açıklamasında konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdüsselam İşgören, iki işçinin ailesinin kendilerine başvurduğunu söyleyerek, işçilerin bir an önce bırakılmasının iyi olacağını söyledi.

 

Kaçırılan işçilerden Ertuğrul Bozkurt'un Kırşehir'den gelen amcası Hüseyin Bozkurt, "Ailelerimiz perişan haldeler. Ertuğrul'un annesinin tansiyon hastalığı var. Ertuğrul'un eşi de bu olaydan sonra rahatsızlandı. Bu insanların ekmek parası dışında başka bir niyetleri yok. Bu insanları bıraksınlar. Biz perişan olduk." dedi.

 

Ahmet Tekin'in İzmit'ten gelen eşi Ayfer Tekin ise, "Benim eşim 3 aydır orada çalışıyordu. Biz çok mağduruz. Eşimin sağlığından çok endişeliyiz. Bayramdan önce serbest bırakılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

Mazlum-Der yetkilisi Yahya Öğer ise, "Kan ve gözyaşının hâkim olduğu bu bölgede, bu arkadaşların çok kısa zamanda serbest kalmasını istiyoruz. Bölgede Türk ve Kürt halklarının kardeşliği pekiştirilsin. Bu arkadaşlarımızın bir an önce ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz" diye ifade etti.

 

İşçilerin kaçırılması olayını değerlendiren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Silahların sustuğu böyle bir dönemde bu insanların kaçırılması kabul edilemez. Böyle bir dönemde,bu kaçırma olayı anlaşılır gibi değil. Bu noktada PKK'nin özenli davranması gerekir." şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir