• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
HÜDA PAR`dan `Dünya Kudüs Günü` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hür Dava Partisi Genel Merkezi tarafından Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapılan açıklamada, bugün ümmetin ibadi kıblesinin Mekke, siyasi kıblesinin de Kudüs olduğu belirtilerek, "Tartışmasız ümmetin birleşeceği ortak zemin Kudüs`tür, israil karşıtlığıdır" denildi.
 
Ümmetin birleşme zemini Kudüs ve İsrail karşıtlığıdır
Açıklama Besmele ile başladı. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs`ün işgal altında esaretini yaşamaya devam ettiği bir günde, Dünya Kudüs Günü`nü andıkları ifade edilen HÜDA PAR açıklamasında, "Elbette bugün sadece Kudüs değil işgal altında esir olan. Sadece Filistin toprakları değil kan ağlayan. Ümmet coğrafyası kan ağlıyor. Ancak bugün Kudüs davası her zamankinden daha fazla bir ehemmiyet arz ediyor. Suriye üzerinden büyük bir fitnenin yaşandığı ve Mısır üzerinden Müslümanların iktidarına ve Filistin mücadelesine darbe yapıldığı bugünlerde, ümmet olarak Kudüs saflarında birleşme zarureti doğmuştur. Ümmetin ibadi kıblesi nasıl Mekke ise, siyasi kıblesi de bugün Kudüs`tür. Tartışmasız ümmetin birleşeceği ortak zemin Kudüs`tür, israil karşıtlığıdır." ifadeleri kullanıldı.
 
Kudüs özgürleşmedikçe, ümmet özgürleşmeyecektir
İslam Coğrafyası`nın işgal, kan ve gözyaşlarının arkasında başat devlet olarak israil ve Amerikanın olduğun altı çizilen HÜDA PAR açıklamasında, "Emperyalist ve siyonist güçler, kendi varlıklarını unutturmak ve İslam`la savaşlarındaki karşı cepheleri düşürmek için her türlü fitne, hile ve metoda başvurmaktadırlar. Asıl gayeleri Kudüs Davası`nı unutturmaktır, israili korumaya almaktır. Tüm Müslümanların şunu çok iyi bilmeleri gerekir: Kudüs özgürleşmedikçe, İslam topraklarının kalbine saplanmış israil hançeri sökülüp atılmadıkça İslam beldelerinde esaret, kan ve gözyaşı eksik olmayacaktır. Kudüs özgürleşmedikçe Mekke, Medine, Şam, Bağdat, Kahire gerçek manada özgürleşmeyecektir. Kudüs özgürleşmedikçe, ümmet özgürleşmeyecektir." vurgusu yapıldı.
 
İhtilafları bırakıp Kudüs saflarında birleşin
HÜDA PAR açıklamasının sonunda ise şu ifadelere yer verildi:
"Tüm Müslümanları, aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak, emperyalist ve siyonist dünyaya karşı Kudüs saflarında birleşmeye ve Kudüs`e sahip çıkmaya davet ederken, Rabbimize duamız: Müslümanların uyanışı, ümmetin vahdete kavuşması ve başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki tüm İslam beldelerinin özgürlüğüne kavuşması, İslam`ın hâkimiyeti altında gerçek adaletin tesis edilmesi, zulme dayalı kan ve gözyaşının son bulmasıdır." (Murat Burtaş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir