• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Mersin`de Kitlesel Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mısır`ın tüm kentlerinde bir aydan bu yana direnişlerine devam eden Müslümanlara destek amacıyla Mersin`de kitsel basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Mısır`da şehit olan Müslümanların ve meydanları dolduran Mısırlıların İslam ümmetine tekrar ümmet olma bilinci kazandırdığı vurgusu yapıldı.

Basın açıklaması Hz. Mikdat Camii önünde teravih namazı çıkışı yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasına HÜDA PAR, Saadet Partisi, AK DER, Mazlum Der, Mustazaflar Cemiyeti, Bilge Eğitim Der, İlim Yayma Cemiyeti ve diğer STK`lar destek verdi.

Grup ellerinde, "Kahrolsun İsrail", "Her Gecenin Bir Sabahı Var", "Allah Bize Yeter", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "İhvana Selam Direnişe Devam", "Çağdaş Firavunlar İş Başında" dövizlerini taşıyarak sık sık, "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Hepimiz Mursiyiz", "İhvana Selam Direnişe Devam", "Mısıra Selam Direnişe Devam" sloganları attılar ve tekbirler getirdiler.

Kitlesel basın açıklamasına destek veren STK`lar sırası ile birer açıklama yaptı.

AGD Mersin basın sözcüsü Murat Seskin bir teşekkür konuşması yaptı. Seskin konuşmasında, "Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde, "Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir, vücudun neresinde bir rahatsızlık olsa bütün vücut bundan ızdırap ve elem duyar` buyuruyor. Bizler de Mısır`da ki, Filistin`deki, Suriye`deki dünyanın neresinde olursa olsun. Tüm kardeşlerimizin çektiği sıkıntıyı ve acıyı yüreğimizde his ediyoruz. Bu vesile ile Anadolu Gençlik Genel Merkezi olarak, Türkiye`nin her bir yerinde Adevviye Meydanı olsun, Türkiye`nin her yerinde kıyama duran Müslümanlar olsun diyerek, bugün Türkiye`nin her yerinde bu birliktelikler yapılıyor. Allah hepinizden razı olsun. Buraya destek veren sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine tüm Müslüman kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kardeşlerimize dua edelim
Yapılan teşekkür konuşmasının ardından Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar bir konuşma yaptı. Çontar, "Ne mutlu böyle hassasiyet olan bir grup ile birlikte olmaya. Şuan içersinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece`sinin içerisinde olduğu Ramazan ayının son on günün içerisine girmiş bulunmaktayız. Öyle bir an içerisinde bulunuyoruz ki duaların geri çevrilme ihtimali yok. Bütün vatandaşlara , bütün arkadaşlarıma şunu söylüyorum. Biz Mısır`da ki insanlar için ne yapabiliriz? Biz ancak onlar için dua edebiliriz" diye belirtti.

Allah`ın izni ile zafer çok yakındır

Mısır`daki zaferin Allah`ın izni ile yakın olduğunu kaydeden HÜDA PAR Mersin il Başkanı Salih Demir şunları söyledi: "Son dönemin meşhur sloganıdır ki biz de buradan ifade ediyor ve haykırıyoruz. Hepimiz Mısırlıyız, hepimiz Mursiyiz. Hepimiz İhvan`ın bir temsilcisiyiz. O kardeşlerimizin duruşu, o kardeşlerimizin sabır ve sebatla fedekarane oradaki mücadeleleri biz Müslümanlara adeta bir nefes pompaladı. Gerçekten biz Müslümanlar için kardeşliğimizi ve vahdetimizi anlamada, sabır ve sebatı anlamada, fedakarlığı anlamada, zülmün karşısında dik durmayı anlamada ve kavramada, o kardeşlerimiz bütün dünyaya adeta kan pompaladı. Mısır`da zafer İhvan`ındır. Allah`ın izni ile bu zafer yakındır. Çünkü kan toprağa düşmüştür bu bir bedeldir. Bu rahmettir ve berekettir İnşallah"

Memur Sen Mersin İl Başkanı Atilla Olçum ise, "Her fırsatta kendilerini demokrasi lanse eden sürekli ağızlarında özgürlük demokrasi sandık insan hakları ve bunun birçok değeri sakız gibi geveleyen sözüm ona ABD`si, AB`si, BM`si hemen hemen hepsi Mısır konusunda balçığa saplanmış durumdadır" dedi.

Mısır halkı tarihinin ender rastlanan destansı bir sivil direnişi ortaya koymuştur diye AK DER Başkanı Yusuf Yalçınkaya, "29 gündür Mısır meydanlarında batılı emperyalistlere ve onların yerli uşaklarına karşı cesaret ve imanları ile direnmektedirler. Baskılar onları yıldıramamaktadır. Mısır`da başta Adevviye meydanında olmak üzere mücadele eden tüm kardeşlerimizin yanında olduğumuzu Mersin`den tüm dünyaya haykırıyoruz"

Bu olaylar bize ümmet bilincini aşıladı

"Yüzyıldan beridir bize dayatılan, yüzyıldan beridir biz yutturulan Hz. Ömer Efendimizin bize misal verdiği gibi helvadan bir put var. Canları istediği zaman ona tapınıyorlar. Canları istediği zaman acıktıklarında onu yiyiyorlar. Bize dayatılan, yüzyıldan beridir ensemizde boza pişirilen bu lanet olası helvadan put, Batı`nın, Amerika`nın tüm küfür dünyasının uydurduğu demokrasi putudur" diye belirten İlim Yayma Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Sezai İncesu şunları kaydetti: "Batının ve küfür aleminin hak hukuk ve insan hakları diye bir değeri yoktur. Batı sadece sömürmesini bilir. Batı sadece kendi ilah anlayışını dayatmasını bilir. Allah`a hamd olsun biz Rabbimiz dışında hiçbir güç karşısında eğilmemeye söz verdik. Bugün tüm Türkiye`de Müslüman kardeşlerimiz ayakta, tüm Türkiye`de ümmet şuuru ayakta. Ümmet olmanın zevkini yaşıyoruz. O şehit olan kardeşlerimizin kanı bize ümmet olma bilincini bugün aşılıyor. Böyle bir şuur seviyesine geldiğimiz için Allah`a hamd ediyoruz"
Konuşmaların ardından kitlesel basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (Osman Öksüz/Üsame Ortaç-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir