• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
`Kudüs Günü, Mustazafların Direniş Günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Dünya genelinde 34 yıldır Ramazan ayının son Cuması`nda çeşitli etkinliklerle organize edilen Dünya Kudüs Günü nedeniyle, Özgür Kudüs Platformu Cuma Namaz`ından sonra, Diyarbakır tarihi Ulu Camii önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.Yapılan açıklamaya kadın erkek, yaşlı genç binlerce kişi katıldı.
 
Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika sloganları ve tekbirler eşliğinde Özgür Kudüs Platformu adına basın açıklamasını okuyan Platform Başkanı Fikri Karavil,"Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed`i) bir gece Mescid-i Haram`dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa`ya götüren Allah`ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, her şeyi işitendir, görendir`` İsra Sûresi ayetini okuyarak Kudüs`ün işgal edilmiş en kıymetli topraklar olduğunu söyledi.
 
`Dünya Kudüs Günü, İsrail`i, işgal ettiği Kudüs`ten defetme günüdür` Platform Başkanı Karavil, yaptığı açıklamada Dünya Kudüs Günü`nü "Yahudi ırkını en asil ırk sayıp diğer insanları insan yerine koymayan Siyonist İsrail`i, işgal ettiği İslam mukaddes topraklardan defetmek için kararlılık gösterme günü" olarak tanımladı.
 
Kudüs Günü`nün evrensel bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Karavil, "Bu gün sadece Kudüs`e özgü bir gün değildir. Mustazafların müstekbirlere karşı direniş ve başkaldırı günüdür. Amerika ve diğer zorba devletlerin zulüm ve baskıları altında bulunan milletlerin bu zulme karşılık verme günüdür. Bugün mustazafların müstekbirlere karşı durmak için imkânlarını hazırlayıp, teçhizatlarını donanmaları ve zalimlerin zulüm düzenlerini yıkmaya azmetmeleri gereken bir gündür. İslam`ın gerçek evlatları bu günü Kudüs günü olarak bilir ve bu cihette yapılması gerekeni yaparlar" dedi.
 
Karavil, 1948 yılında batılı emperyalist devletlerin yardımlarıyla İslam âleminin bağrında İsrail devletini kurduklarını hatırlatarak, Yahudilerin Müslümanların namusuna göz diktiğini, kanlarını su gibi akıttığını, camileri mezbahaneye çevirdiğini belirterek, "Yahudiler acaba hangi cüretle Filistin`imizi işgal edebildiler? Acaba bizim hangi zaafımızdan faydalandılar? Onlarca Arap ülkesinin arasında acaba hangi güçle ilk kıblemizi yıkma teşebbüsünde bulunabiliyorlar ve şehirleri bombalayabiliyorlar?" diye sordu.
 
`Kudüs ve Filistin tüm Müslümanların ortak derdidir`
Filistin meselesinin sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi olmadığının altını çizen Karavil, kitlesel basın açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü: "Kudüs ve Filistin tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir. Mescidi Aksa İslam`ın şiarlarındandır. İslam`ın onur ve şiarları bizim için her şeyden daha önceliklidir. Çağın Firavun`u, Nemrud`u olan İsrail`e karşı direnmek biz Müslümanların boynunda imanî, İslamî ve insanî bir mecburiyettir, büyük bir farzdır. Kudüs ümmetin hafızasıdır. Bugün, emperyalist güçler hafızamızla oynamak istiyorlar. Hafızamızı silmek istiyorlar. Kudüs, ümmetin itibarıdır. Kudüs, ümmetin onurudur. Kudüs, ümmetin ortak rüyasıdır, ortak paydasıdır."
 
Müslümanların Kudüs`ü peygamberlerden miras aldığına vurgu yapan Karavil, bu mirasın Hz. Musa`ın, Hz. Süleyman`ın Hz. Yahya`nın Hz. Zekeriya`ın Hz. Muhammed`ın emaneti olduğunu söyledi.
 
`Ey dünya Müslümanları kalkın ve mukaddesatınızı kendi elinize alın`
Karavil, tüm dünya Müslümanlarına da seslenerek, "Ey dünya Müslümanları! Ey dünya mustazafları! kalkın, harekete geçin ve mukaddesatınızı kendi ellerinize alın. Ne zamana kadar oturup kaderinizi Washington ve Moskova`nın tayin etmesini bekleyeceksiniz? Kudüs`ünüz, ne zamana kadar Amerika`nın artıklarının, gasıp İsrail`in çizmeleri altında ezilecek? Mısır, Kudüs, Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Suriye, Mısır ve bu beldelerin mazlum Müslümanları daha ne zamana kadar canilerin egemenliği altında inleyecek ve sizler de öylece oturup seyredeceksiniz? Başınızdaki hain idarecilerin bu bölgelere ateş yetiştirmesini ne zamana kadar izleyeceksiniz? Dünyadaki bir milyarı aşkın Müslüman ve yüz milyondan fazla Arap, sahip oldukları geniş ülkeler ve her türlü sınırsız zenginliğe rağmen doğu ile batının çapulculuklarına ve onlara uşaklık eden barbarların insanlık dışı cinayet ve katliamlarına daha ne kadar seyirci kalacak? Dünya üzerindeki Müslüman kardeşlerinin vahşice katledilmesine daha ne kadar susacak ve onların yardım isteyen seslerine ne zaman cevap verecek bu halklar" ifadelerini kullandı.
 
`Büyük Şeytan Amerika`nın amacı İsrail`in tesis etmektir`
Kudüs ve Filistin davasının Müslümanların gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Karavil, "Büyük Şeytan Amerika ve yavru şeytanlarının asıl amacı İsrail`in güvenliğini tesis etmektir. Bu amaç için daha yakın zamanda demokrasi adlı putlarını yeme pahasına Mısır`da darbe tertip etmişlerdir. Darbenin gerekçelerinin en başında Mısır`ın Gazze`ye açılan en önemli kapı olan Refah sınır kapısını açmaları ve Gazze`ye boykotu kırarak Mazlum Filistin halkına yardım etmeleridir. Darbeden sonra Gazze`nin can damarı olan tünelleri yıkmaya başlamaları amaçlarını açıkça ortaya koymaktadır. Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmeleri tertipleri de aldatmacadır. Siyonistlerin ve ABD`nin barış ve uzlaşma dedikleri şeyin Siyonist rejimi meşrulaştırma, güvenliğini sağlama ve Filistin`i asıl sahiplerinden arındırma olduğunu artık bütün dünya anlamalıdır. İşbirlikçi rejimlere ve gasıp işgalci rejime şunu söylemek isteriz: Sizler bütün oyunlarınıza rağmen Gazze`nin gazabından ve Kudüs`ün kahrından kurtulamayacaksınız" şeklinde ifadelerde bulundu.
 
`Kudüs için sesiz kaldıkça daha nice mazlumiyetler başımızdan eksiz kalmayacaktır`
Karavil, açıklamasının sonunda, " Şunu bilmeliyiz ki Kudüs için sesiz kaldıkça daha nice Arakanlar, Suriyeler, Mısırlar ve daha nice mazlumiyetler başımızdan eksiz kalmayacaktır. Sizden ricamız, bu mübarek ayda ve bir ömre bedel Kadir Gecesi`nde dünya Müslümanları arasında vahdetin acilen gerçekleşmesi ve İsrail ile büyük şeytan Amerika`nın yıkılışı için çokça dua etmenizdir" ifadelerini kaydetti.
Dünya Kudüs Günü kapsamında yapılan kitlesel basın açıkalamasına BDP Diyarbakır Milletvekil Altan Tan`ında katıldı.
Kitlesel basın açıklaması Remzi Takrıverdi`nin okuduğu dua ile sona erdi.
Basın açıklamasında, Doza me İslam û Namus, Rêyame Qur`an û Kûdus, Gidin İsraillilere Söyleyin Biz Muhammed`in Ordusuyuz Geri Döndük ve Kudüs Yolunda ilerliyouruz afişleri açılarak, Gazze Amed Omuz Omuza, Kur`an`ın Zafer Günü Siyonistin Bittiği Gündür, Siyonist ve Haçlı Kudurdu Sabrımızı Taşırdı, Ümmetin Kalbi Filistin İçin Atıyor, Qûdus Qiblameya Ewil Doza Eşka Nûra Dil dövizleri açıldı. (M.Sait Adiyaman / Osman İçli / Hüseyin Yalçın / Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir