• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan halk: 3 yıldır bugünü bekliyorduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" (Sallallahu Aleyhi Vesellem) temasıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen ve yurdun dört bir yanından Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber âşıkları, İLKHA mikrofonlarına konuşarak, duygu ve düşüncelerini dile getirip, ortak heyecan hakkında konuştular.

"Allah'ın kitabının ve Alemlerin Rabbinin mukaddesatlarının düşmanları inşallah mağlup olacaklardır"

Nusrettin Yıldız

Mevlid-i Nebi etkinliğine teveccühün çok olacağını dile getiren Nusrettin Yıldız şunları söyledi:

"İnşallah herkesi burada, etkinlikte görmek istiyoruz. Allah'ın dini bu Müslümanlarla muzaffer olacaktır. İslam dininin, Allah'ın kitabının ve Alemlerin Rabbinin mukaddesatlarının düşmanları inşallah mağlup olacaklardır. Program Coronavirüsten dolayı 3 yıldır düzenlenemiyordu, bundan dolayı da inşallah teveccühün fazla olacağını düşünüyorum. Allah'ın izniyle yüzbinlerce insan burada olacaklardır."

"İnsanlar bu programı peygambere biat olarak görmeli"

Batman'ın Sason ilçesinden programa katılım gösteren Molla Abdurrahman, "Sason'dan geldik, Allah yurdumuzu hiçbir zaman Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) davasından mahrum bırakmasın. Allah bizleri hiçbir zaman Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yolundan ayırmasın. Allah İslam'ın izzet ve şeref şemsiyesini hiçbir zaman üzerimizden çekmesin. İnsanlar bu programı peygambere biat olarak görmeli. Bizler burada yüksek ve gür bir sesle diyoruz ki "Ey Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bizler senin dostlarınız. 1444 yıl geçmesine rağmen Ey Allah'ın Resulü bizler sana tabiî olanlarız. Bizler senin davan ve dinin üzerine çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Allah'ın dinin hakimiyeti ve uygulanılabilmesi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız. Mevlit etkinliği gibi etkinliklerde bizler Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve davasına olan biatımızı yeniliyoruz." dedi.

Molla Abdurrahman

Molla Abdurrahman sözlerine şöyle devam etti.

"Bu imtihanı Allah tüm dünyaya olduğu gibi bize de gönderdi. İnsanoğlu Coronavirüs, deprem ve sonrasında oluşan bütün olaylarda olduğu gibi şunu anlamalıdır ki Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) davasına daha fazla sarılmalıdırlar. Bu depremde de gözler önüne serildi ve gördük ki deprem anında yardıma ilk gidenler, deprem bölgelerinde yardıma devam edenler ve yemek gibi acil ihtiyaç yardımlarını yapanlar mütedeyyin-dindar insanlardır. Bizler de anladık ki milletimizin, toplumumuzun Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve davasına ihtiyacı vardır. Bu şuurla diyoruz ki bu sıkıntılar bir daha başımıza gelmesin. Allah daha güzel ve bereketli halleri memleketimize, milletimize ve İslam alemine nasip etsin."

"Coronavirüsten dolayı program aksaklığa uğramıştı"

Ramazan Asar

Coronavirüsten dolayı programın yapılamadığını ve özlem duyduklarını belirten Ramazan Asar, "Programın yapılması bizleri mutlu ediyor. Bu tür programların yapılmasını ve bunlarla beraber iyiliğin de yayılmasını istiyoruz. Coronavirüsten dolayı program aksaklığa uğramıştı, şimdi istiyoruz ki program sayısı artsın ve bizlerde bu özleme daha fazla kavuşalım." ifadelerini kullandı.Muhammed Musa Akarsu

Karacadağ'dan etkinliğe katılan Muhammed Musa Akarsu ise şunları söyledi:

"Bizler bu etkinliğe Karacadağ'dan geliyoruz. Bu program çok güzel, bizler bu programı çok seviyoruz. Allah bu tür programları yapanlardan razı olsun."

"İslam düşmanlarına ve dış güçlere karşı gayet güzel cevap niteliğinde olan değerli bir program"

Hasan Yapar

Mevlid-i Nebi etkinliği için Şırnak'tan Diyarbakır'a geldiğini dile getiren Hasan Yapar, "Bizler Şırnak'tan bu etkinliğe geldik. Bu programı çok değerli ve güzel buluyoruz. Binlerce kez hayırlı olsun. İnsanlarımızın genelinin burada olmasını temenni ediyorum. İslam düşmanlarına ve dış güçlere karşı gayet güzel cevap niteliğinde olan değerli bir program. Bizler bu programa Allah'ın ve Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve davasına sahip çıkmak için geldik. Elhamdülillah bizler İslam dinine sahibiz. Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) askerleriyiz." açıklamasında bulundu.

"Beni ve 3 çocuğumu bu programa getiren şey Peygamber sevdasıdır"

Ramazan Çetin

Etkinlikle ilgili duygularını dile getiren Ramazan Çetin, "Beni ve 3 çocuğumu Mardin'in Nusaybin ilçesinden bu programa getiren şey Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sevdasıdır. İnsanlara bu programı tavsiye ediyor ve gelmelerini de öneriyoruz. Bu Allah ve peygamberi ve hatta bizler içindir. Bizler Coronavirüsten dolayı 3 yıldır yapılamayan programa çok üzülüyorduk. Bu programın tekrardan başlayıp düzenlenmesi bizim için çok iyi oldu. Bir hasret oluşmuştu içimizde, çok şükür kavuştuk." diye konuştu.

"Allah rızası için ve Peygamberimizi anmak için buradayız"

Nurettin Avcı

Programa gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Nurettin Avcı şunları kaydetti:

"Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden geliyoruz. Gerçekten de çok mutluyuz. Kutlu doğum mevlüt etkinliği için buraya geldik. Sesimiz duyurmak için, Allah rızası için ve Peygamberimizi anmak için buradayız. Son 3 yıldır etkinlik düzenlenmediği için çok üzgündük. Allah'a şükür bugünleri tekrardan gördük. Gelebildiğimiz için mutluyuz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir