• DOLAR 32.214
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2411.183
  • ...
"Peygamber efendimiz Müslümanlar için örnek ve rehberdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 3 yıl aradan sonra "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Diyarbakır'da düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliğine yüz binler katıldı.

Büyük coşkuyla gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerden davetçiler katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren halk etkinlik alanına akın etti.

Coronavirus salgını ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 3 yıl aradan sonra katılanlar duygularını İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaştılar.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden etkinliğe katılan Adem Ayçiçek, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sevdası için geldiğini, Müslümanların bittiğini iddia edenlere bu manzaranın bir cevap olduğunu söyledi.

Ayhan Bingöl

Bingöl Karlıova'dan katılan Ayhan Bingöl, "Mevlid-i Nebi etkinliği için yaklaşık 20 araçla geldik. Peygamber Efendimiz her şey değer. Çok heyecanlıyım. Arabanın içinde tekbir ve salavat getirerek geldik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Muhittin Kahraman

Diyarbakır Ergani'den katılan Muhittin Kahraman, 3 yıldır bugünü hasretle beklediklerini dile getirerek, "Peygamber Efendimizin viladetinden dolayı geldik. 3-4 yıldır bir hasret vardı içimizde. Şu an çok heyecanlıyız. Peygamber Efendimiz, bizim için en büyük önder ve örnektir. Biz Müslümanlar için rehberdir. Onu örnek almamız gerekiyor. Bu etkinliklerde Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin mesajlarını insanlara, insanlığa ulaşması için de yüz binlerce insan geliyor. Bunun sebebi elbette ki Peygamber aşkıdır. Onun mesajlarını dinleyip, hayatımıza geçirmek içindir. Bu heyecanı yaşamak için ailece buraya geldik. Başta Peygamber Sevdalıları olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye duygularını paylaştı.

Bayram Solak

Adana Ceyhan'dan gelen Bayram Solak ise, duygularını şöyle paylaştı:

"Peygamber Efendimiz için düzenlenen bu güzel etkinliğe katılmak üzere geldik. Uzun zamandan beridir bu etkinliği hasretle yapılmasını bekliyorduk. Hava yağışlı gözükmesine rağmen elhamdülillah Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar bu sevgi için meydana akın akın geliyorlar. Rabbim yüreğimizdeki bu sevgiyi arttırsın. Allah, Peygamber Efendimizin yolunda gitmeyi bize nasip etsin."

Muhammed  Nasrallah Yetiş

Pandemi nedeniyle ara verilen Mevlid-i Nebi etkinliğini hasretle beklediklerini, bu hasreti gidermek için Adıyaman'dan geldiğini dile getiren Muhammed Nasrallah Yetiş, herkesin buluşacağı bir yer olması nedeniyle böylesi bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Muhammed Mansur

Muhammed Mansur ise, Peygamber Efendimize canlarını etmeye hazır olduğunu, çok mutlu olduklarını, Peygamberler şehri Diyarbakır'da böylesi etkinliklerin artmasını temenni etti.

Mahmut Aktekin

Duygularını paylaşan Mahmut Aktekin ise, 3 yıldır bu günü beklediğini, çok mutlu olduğunu, bu duyguları yaşamak için herkesin mutlaka bu etkinliğe katılması gerektiği çağrısında bulundu.

Nasrullah Gül

Vatandaşlardan Nasrullah Gül ise, "Peygamber Efendimizin viladetini kutlamak ve o direnişi yaşamak için geldik. Bu ortamı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Böyle ortamların hazırlanışı, ümmet için büyük bir direnişe sebep olacak. İnşallah bizler de bu hayırdan mahrum kalmayız. Böyle bir etkinliği düzenlemek kolay bir şey değil. Bu etkinliği düzenlemek bir amaç, bir gaye, bir davaya sahip olanlar ancak yapabilir." dedi.

Abdullah Işık

Etkinliğe katılmak için geldiğini dile getiren Abdullah Işık ise Newruz'dan çok daha güzel ve mutlu olduğunu belirtti.

Abdullah Altınkaynak

Peygamber Efendimizin sünnetinin kendileri için yaşam tarzı olduğunu belirten Mardin'in Midyat ilçesinden etkinliğe katılan Abdullah Altınkaynak, 3 yıl aradan sonra bu etkinliğin gerçekleştirilmesi çok güzel olduğunu, etkinlikte mutlu kaldıklarını söyledi.

Mustafa Sevim

Peygamber Sevdalılarının kermes gönüllüsü olarak etkinlik alanında bulunduklarını belirten Mustafa Selvin ise, şunlar söyledi:

"Gönüllü olarak kermes görevlisiyim. Elimizden geldiğince herkese yemek ikram etmeye çalışıyoruz. Anne babalarımızın, akrabalarımızın pişirdiği yemekleri getirip, buraya gelenlere ikram ediyoruz. Bir haftadır bu hazırlık içerisindeyiz. Bu bizim için büyük bir şereftir. Allah Resulünün aşkı için toplanan insanlara biz de buradan Mekke ehli gibi ikramlarda bulunuyoruz. Her şeyi Allah için yapıyoruz. Yeter ki Allah bizden razı olsun. Hiçbir şekilde maddiyat söz konusu değildir. Bizim ahiretimiz çıkarımızdır. Peygamber Sevdalıları olarak yapıyoruz. Bu can, bu tende olduğu müddetçe inşallah Peygamber Sevdalarıyla beraber olacağız. Hamdolsun büyük bir yoğunluk var, halkın büyük teveccühü var. Herkes Peygamber sevdası ve aşkı için buraya gelmiş."

Muhammed Ali Çakır

Muhammed Ali Çakır ise, "3 senedir bu günleri özlemle bekliyorduk. Allah bu günleri bizlere daim eylesin. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Şehrin farklı noktalarında dolu yağarken, etkinlik alanında yağış yok. Allah, yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Ramazan Dağtekin

Güzel bir teveccüh olduğunu belirten Ramazan Dağtekin, "Hamdolsun 3 yıl aradan sonra ilk defa geliyoruz. Bugünü dört gözle bekliyorduk. Bugünleri bize yaşattığı için Allah'a hamdolsun. Allah, buraya gelenlerin karşılığını ahirette mutlaka verecektir. Yoğun bir kalabalık, güzel bir teveccüh var. Tek kelimeyle muhteşemdir." ifadesini kullandı.

Elazığ'ın Maden ilçesinden gelen bir vatandaş ise, "Peygamber sevdası için kadın ve erkeklerden oluşan yüz binlerce insanın bir arada olması, hiç kimsenin burnunun kanamaması, hiçbir olayın olmaması, bu Peygamber Efendimizin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Bizler de inşallah onun yanında olacağız. Allah tüm gençlerimize bu yolda yürümeyi nasip etsin." temennisinde bulundu.

Miraç Üzüm

Batman'dan katılan Miraç Üzüm ise, 3 yıl aradan sonra katıldığı etkinliğin çok güzel geçtiğini söyledi.

Mehmet İşlek

Bursa'dan etkinliğe katıldığını belirten Mehmet İşlek, Diyarbakır'ın İslam ümmetine ışık olacağını dile getirerek, "Gelirken Şanlıurfa'ya uğrayıp, ziyaretler yaptık. Birkaç yıldır bunu hasretini çekiyorduk. Bu öyle güzel bir duygudur ki kendimizi mutlu hissediyoruz. İnşallah ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olur. Diyarbakır'ın ümmete ışık olacağı ümidindeyiz. İslam ümmetinin umudu burası olacak inşallah." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir