• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı: Bu milletin kalbinde Peygamber sevgisi var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" (Sallallahu Aleyhi Vessellem) temasıyla düzenlenen ve yurdun dört bir yanından Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber âşıkları, İLKHA mikrofonlarına konuşarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Faruk Türk

"Peygambere hâlâ hürmet edenlerin olduğunu göstermek için etkinliğe katıldım"

Mevlid-i Nebi etkinliğinin büyük bir heyecana neden olduğunu belirten Faruk Türk, "Peygamber Efendimize hâlâ hürmet eden, O'na salat ve selam eden insanların olduğunu göstermek için Mevlid-i Nebi etkinliğine katıldım. Bunu tüm dünyaya göstermek için buraya geldim. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Etkinliğe katılmak için gelen ve kilometrelerce kuyruk oluşturan arabalarda tevhid bayrakları vardı, çocuklar alınlarına bandaj bağlamışlar, bu çok güzel bir görüntü. Bu insanların heyecanı çok güzeldi. Bu milletin kalbinde Peygamberimizin sevgisi vardır. Bu millet hiçbir zaman bu sevgiyi unutmaz." dedi.

Umut Işık

"Bu heyecan bambaşka bir heyecan, umarım Muhammedi sevda tüm Türkiye'de yankı bulur"

Mevlid-i Nebi etkinliğinin atmosferini yaşamak için Bursa'dan Diyarbakır'a geldiğini belirten Umut Işık, "İlk defa Diyarbakır kutlu doğum etkinliğine geliyorum. Bu heyecan bambaşka bir heyecan. Umarım Muhammedi sevda tüm Türkiye'de yankı bulur. Peygamber sevdası değince aklıma kurtuluş reçetesi geliyor. Bu ümmet gerçek manada kurtulmak istiyorsa Peygamber sevdasını kendi hayatında yansıtmalıdır. Kalplerde bulunan bu sevdanın bir gün açığa çıkacağı zaten belliydi. İnşallah bu tür etkinlikler her zaman devam eder." diye konuştu.

Behçet Askan

"Bu tür etkinlikler bize Peygamberi hatırlatıyor"

Mevlid-i Nebi etkinliğinin kendilerine Peygamberi hatırlattığını vurgulayan Behçet Askan, "İnsanlar Muhammed'in ümmeti olmalıdır, kafirleri takip etmemelidir. İnsanlar dinlerini takip etmelidirler. Bu tür etkinlikler bize Peygamberi hatırlatıyor, çok güzeldir. Bu tür programları takip etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Muhammed Beşir Koyuncu

"İnşallah bu heyecanı tekrar yaşarız"

Mevlid-i Nebi etkinliği için Kayseri'den Diyarbakır'a geldiğini dile getiren Muhammed Beşir Koyuncu, "Uzun süredir kutlu doğumdan uzak kalmışız, özlemişiz. Bu özlemin acısını gidermek için Kayseri'den yola çıktık. Yaklaşık 15 saatlik bir yolculuğumuz sürdü. Tekbirlerle, ilahilerle buraya geldik. Heyecanlıyız, inşallah bunların devamı olur da biz de bu heyecanı tekrardan yaşarız. Peygamberimiz bizim rehberimizdir. O'nun gibi yaşamaya, O'ndan örnekler almaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Diyar Güngördü

"Bu etkinlik O'nun bize bıraktığı mirası adeta canlandırıyor"

Etkinliğe İstanbul'dan katılan Diyar Güngördü, "İstanbul Bağcılar'dan geliyoruz. Kutlu doğum bize Peygamber efendimizin hayatını, yaşayışını, O'nun bize bıraktığı mirası adeta canlandırıyor. Biz o manevi atmosferi burada yaşıyoruz. Onu yaşamak için o kadar kilometre yol geldik. Ciddi bir katılım var. Çok yoğun bir heyecan var. 3 senedir pandemi nedeniyle etkinlik yapılmıyordu. Dolayısıyla insanların bir heyecanı, aşkı birikmişti." şeklinde konuştu.

Mehmet Gökgöz

"Etkinlikte Şehit Hasan'ın arkadaşlarını gördüğüm zaman sanki Şehidi görüyorum"

PKK/HDP yandaşları tarafından sözde Kobani eylemleri bahanesiyle Kurban Bayramı'nın 4'nücü gününde ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken vahşice katledilen Şehit Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ise şunları söyledi:

"Mevlid etkinliği dolayısıyla günlerdir heyecanlıyız. Kaç senedir etkinlik yoktu, çok özlemiştik. Bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun. Allah bizlere her zaman bu tür günleri göstersin. Şehit Hasan'la beraber bir keresinde etkinliğe gelmiştik. Onunla bir hatıra fotoğrafı çekmiştik. Hâlâ hatırası evdedir. O yüzden etkinliğe katıldığım zaman heyecanlanıyorum. Etkinlikte Şehit Hasan'ın arkadaşlarını gördüğüm zaman sanki Şehidi görüyorum. Benim için tüm Müslümanlar Hasan'dırlar. Ama Resulullah'ın aşkı her şeyin üstündedir. Keşke şehitlerimiz de burada olsaydı. Hasan Mekke'deyken bana dedi ki, 'siz nereye gidiyorsanız biz sizinle beraberiz.' şu anda o da bizimle beraberdir. Şu anda da sanki arkamda benimledir, öyle hissediyorum."

Necip Öner

"Muhammedi sevda için buluştuk"

Deprem bölgesi Hatay'dan Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Necip Öner, "Hatay İskenderun'dan geldik. Muhammedi sevda için buluştuk. Deprem bölgesinden geliyoruz. Deprem bizde büyük bir etki yaptı ama elhamdülillah Muhammedi aşk başkadır. Rabbim bu etkinlikleri artırsın." dedi.

Hüsnü Yıldırım

"Heyecan doluyuz"

Etkinlikle ilgili duygularını dile getiren Hüsnü Yıldırım, "Bu tür etkinlikler çok güzel, bayağı sevindik. Heyecan doluyuz. Peygamberimiz için hem canımızı hem de malımızı feda ederiz." diye konuştu.

Nuh Özçoban

"Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun"

Bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirten Nuh Özçoban, "Programa katılmak için Van'dan buraya geldik. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Etkinliğe katılan kardeşlerimizin de Allah hayırlarını kabul etsin." ifadesini kullandı.

Mehmet Biroğlu

"Rüyamda Peygamberi gördüm, mevlid etkinliğine katılmak için acele ediyordu"

Mehmet Biroğlu da şunları kaydetti: "Peygamberimiz için yapılan mevlid etkinliği için geldik. Canım Peygambere feda olsun. Dün rüyamda Peygamber Efendimizi gördüm, çok acele ediyordu. Ben de ona neden bu kadar acele ettiğini sorunca bana kendisi için düzenlenecek mevlid etkinliğine katılacağından dolayı acele ettiğini söylüyordu."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir