• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Tarihte bugün: 30 Nisan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1030: Gazneli Devleti’ne en parlak dönemini yaşatan ve sultan ünvanını ilk kullanan hükümdar Gazneli Sultan Mahmud vefat etti.

 1563: Fransa için büyük tehlike ve yük olarak görülen yahudilerin tamamı, Kral Altıncı Çarls’ın emriyle Fransa'dan kovuldu.

 1920: Paris'te toplanacak barış konferansıyla ilgili Ankara'da toplanan Büyük Millet Meclisi, taraf ülkelerin dış işleri bakanlıklarına gönderdiği bir yazıyla İstanbul'dan ayrı bir hükümetin kurulduğunu bildirdi.

1945:  Adolf Hitler ve bir gün önce evlendiği Eva Braun intihar etti.

 1964: Televizyon yayınlarını başlatmak ve bu alanda gelişmelere ayak uydurabilmek amacıyla kısa adı TRT olan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kuruldu.

1975: Kuzey Vietnam birlikleri Saygon'daki Bağımsızlık Sarayı'na girerek, Vietnam Savaşı'nı bitirdi.

1986: Çernobil reaktör kazası sonucu meydana gelen nükleer kaza sonrasında atmosfere büyük miktarda fisyon ürünleri salındığı tüm dünya tarafından öğrenildi.

1997: Genelkurmay Başkanlığı’nca, çeşitli gazetecilere brifing verildi.

2013: Pakistan’da Peşaver Yüksek Mahkemesi, Pakistan’ın eski devlet başkanı Pervez Müşerref’i, ülkede iki defa anayasayı askıya aldığı gerekçesiyle siyasetten ömür boyu men etti.

2015: Hollanda, soykırım ortağı komutanı akladı. 8 bin Boşnak erkeğin katledildiği Srebrenitsa Katliamı sırasında, bölgenin güvenliğinden sorumlu olan BM Komutanı Tom Karremans ve iki asker hakkında, mahkeme soruşturmaya gerek olmadığına hükmetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir