• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kabristanlara ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'daki mezarlıklar, Ramazan Bayramı arifesinde gün boyunca yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu.

Arife günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur'an-ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlılar, kabristanlara akın etti.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ziyarette kabirlerinin bakımını yaptı, mezar taşlarına su döktü.

Vatandaşlar, bayram nedeniyle medfun bulunan yakınlarının mezarı başında hüzünlü dakikalar geçirdi. Burada ölülerine dua eden vatandaşlar, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttı.

Kabristanda ölüleri için Yasin okuyup dualarda bulunduklarını belirten Halil Bulut, "Bugün bayramın arife günüdür. Buraya gelip Yasin okuyoruz, dua ediyoruz. Her bayram, hatta her hafta geliyoruz. Ne zaman yolum düşerse kabristana geliyorum." dedi.

Vatandaş Ümran Şen, "Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Şu an mezarlıktayız, kabirlerimizi ziyarete geldik. Allah hepimizi affetsin. Herkesin bayramını kutluyorum. Burada Fatiha okuduk, kabirleri temizledik." diye konuştu.

Çocuklarıyla birlikte kabristan ziyaretinde bulunan Muhammed Yılmaz, "Bugün arife günü. Ölülerimizi ziyarete geldik. Yasin okuduk. Her sene hem Kurban hem de Ramazan Bayramında bunu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kabristana yakınını ziyarete gelen bir diğer vatandaş Şehmuz Bulut ise şunları söyledi: "Her bayramda buraya geliyoruz. Ölülerimize dua ediyoruz, Yasin okuyoruz. Çok yoğun bir kalabalık var."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir