• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
12 yıl sonra ilk! Suudi Arabistan Suriye'yi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de 2011 yılında ayaklanmaların başlamasının ardından diğer Körfez Ülkeleri gibi Suudi Arabistan da Suriye ile temasları kesmişti. 12 yıl sonra Suudi Arabistan sürpriz bir hamlede bulunarak Suriye’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından geçtiğimiz 12 Nisan’da Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Suudi Arabistan'a ilk ziyaretini gerçekleştirmişti.

12 YIL SONRA İLK ZİYARET
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşerek Suriye kriziyle ilgili siyasi çözüm çabalarını ele aldı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin toprak bütünlüğü, Arap kimliği, güven ve istikrarını korumak üzere ülkedeki krize siyasi çözüm bulmaya ilişkin çabaların" masaya yatırıldığı aktarıldı.

SURİYE’Yİ ARAP EKSENİNE GERİ GETİRME ÇABALARI
Bin Ferhan ile Esad görüşmesinde, Suriye krizinin tüm yansımalarını sona erdirecek kapsamlı bir siyasi çözümün adımlarının konuşulduğu ifade edildi. Ayrıca açıklamada, söz konusu kapsamlı siyasi çözümle "ülkenin ulusal çıkarlarını sağlamayı, Suriye'yi Arap eksenine geri getirmeyi ve Arap bölgesinde doğal rolünü yeniden almayı" hedeflediğine işaret edildi.

SURİYE'YE İNSANİ YARDIM
Bin Ferhan'ın görüşmede, insani yardımların Suriye'deki tüm bölgelere ulaştırılması ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmeleri için gerekli koşulların sağlanmasının önemine dikkat çektiği aktarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir