• DOLAR 32.346
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2381.636
  • ...
Çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların dini bayramlarından biri olan Ramazan Bayram'ına sayılı günler kala, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları bayram telaşı sardı.

Bayramlık almak için çocuk, genç, yaşlı herkesin çarşı ve pazar ile alışveriş merkezlerini doldurmasıyla hareketlilik başladı.

Özellikle Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi Ulus Semtindeki çarşı pazarlardaki ve Çerkez Sokak'ta sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik gece saatlerine kadar devam ediyor.

Bayram hareketliliğinin Arife günü gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Son yılların en hareketli ve bereketli günlerini yaşadıklarını aktaran Çerkez Sokak esnafı, sevinçlerini İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine anlattı.

"Elhamdülillah Ramazan bereketiyle geldi"

Yusuf Başaran

Yaşanan yoğunluğun bayramdan sonra da devam etmesini temenni eden esnaflardan Yusuf Başaran, "Şükürler olsun işlerimiz iyidir. Her şey yolunda ve hiçbir sıkıntı yok. Eski bayramlara göre idare eder ama güzel bir hareketlilik var. Elhamdülillah Ramazan bereketiyle geldi. Sokak iyiydi canlandı. Millet iyi iş yaptı. Şu anda biriz sakin umudumuz Arife günüdür." ifadelerini kullandı.

"Elhamdülillah çok şükür piyasa gayet iyidir"

İbrahim Aktaş

Ramazan'ın bereketiyle geldiğini belirten bir diğer esnaf İbrahim Aktaş, "Elhamdülillah çok şükür piyasa gayet iyidir. Cumartesi ve Pazar günleri daha bir yoğunluk vardı. Ramazan dolayısıyla millet biraz daha gıdaya yöneliyorlar. Giyim işi biraz ikinci planda kalıyor ama buna rağmen piyasada hareketlilik var. Bütün Türkiye'ye ve Müslümanlara şimdiden hayırlı bayramlar diliyoruz. Bayramları mübarek olsun kazasız belasız bir bayram geçiririz inşallah." diye konuştu.

"Hamdolsun beklentimiz umduğumuzun çok üstündedir"

Mehmet Gülmez

Yaklaşık 40 yıldır Çerkez Sokak'ta esnaf olduğunu, son yılların en hareketli günleri yaşadıklarını ifaden eden esnaflardan Mehmet Gülmez ise şunları söyledi:

"Hamdolsun beklentimiz umduğumuzun çok üstündedir. Biz bu kadar iş olacağını beklemiyorduk. Bence geçmiş bayramlara göre de işler daha iyidir. Yaklaşık 40 yıldır burada esnafım bu sokakta 80 tane bayram geçirmişim bu Ramazan'da esnaflarla yaptığımız işi geçmiş bayramların en az 3-5 katıdır. Yani işlerimiz umduğumuzun çok üstündedir."

"Ramazan ayı mübarek bir ay muhakkak ki farkı var"

Mehmet Kara

Esnaftan Mehmet Kara, "EYT'den dolayı biraz hareketlilik var. İnsanlar alışverişlerini yapıyorlar. İşlerimiz güzel fena değil. Bayram alışverişi var. Ramazan ayı mübarek bir ay muhakkak ki farkı var. Kurban Bayramı'na göre biraz daha hareketli geçiyor. Allah vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin." dedi.

"Son günlerde işler biraz daha yoğun"

Sinan Canatan

Bayrama sayılı günler kala hareketliliğin arttığını ifade eden esnaflardan Sinan Canatan, "Bayram hareketliliği biraz sakin ama elhamdülillah işlerimiz oluyor. Diğer günlerden biraz iyi bayram hareketliliği fark ediliyor. Son günlerde işler biraz daha yoğun. Biraz Cumartesi ve Pazar günleri işler biraz yoğunlaştı. Her sene bayramlarda işler daha güzel oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir