• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin yararına kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak eğitim hizmeti veren TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinde, yaklaşık 7 aydır işgal rejiminin soykırımı altında hayat mücadelesi veren Gazze halkı için kermes düzenlendi.

Okul yerleşkesinde düzenlenen kermeste ev yemeklerinden içecek çeşitlerine, tatlı türlerinden çiğ köfteye, Filistin konulu kitaplardan hediyelik eşyalara, sıcak gözlemeden canlı müzik hizmetine kadar birçok alanda stantlar oluşturan lise öğrencileri, evlerinde hazırlattıkları ürünleri Gazze yararına satışa sundu.

Yürütülen kermes çalışmasına katkı sunmak, Filistin'deki dramın bir nebze de olsa dinmesine vesile olmak gayesiyle okul bahçesinde yer masasını kuran duyarlı Diyarbakırlı anneler, hazırladıkları sıcak gözlemeleri stantlara servis ederek çalışmaya katkı sundu.

"Bizler burada sağlıklı bir şekilde hava alıyor, yemek yiyebiliyorken onlar su dahi içemiyor"

Oluşturduğu gözleme standında karşılık beklemeksizin çalışmalara destek olan Fatma Eren, şunları söyledi:

"Filistin'in durumu kötü. Kadın, çoluk-çocuk öldürülüyorlar. Aç ve susuz kalmış, işkencelere tabi tutuluyorlar. Bizler Allah rızası için buraya gelip Filistin yararına gözleme hazırlıyor, onlara destekte bulunuyoruz."

Kermes çalışmasına görev alan öğrencilerden Seyit Çelik, "Buradaki çalışma Filistin için yapılan bir etkinliktir. Bilindiği üzere orada zulüm var. Okul yönetimi imkân sağladı. Bizlerde Filistin'e yardım gönderebilmek için kermes düzenledik." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Bazı arkadaşlarımız fiyatları sorguluyor. Nihayetinde burada ne kadar fazla para toplansa Filistin'e o kadar katkı olur, boşa gitmez. Ondan dolayı ürünler olabildiğince pahalıya satılması gerektiğini düşünüyorum. Bizler burada sağlıklı bir şekilde hava alıyor, yemek yiyebiliyorken onlar su dahi içemiyor. Filistin'e olabildiğince yardım göndermemiz lazım. Bu etkinlikte bir bakıma hatırlatma oluyor." şeklinde konuştu.

"Müslüman kardeşlerimizi o zulümden kurtulmasını, eski yaşamlarına dönmesini istiyoruz"

Etkinlikte duygu ve düşüncelerini aktaran Ferhat Atay, "İsrailin Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulümlerden dolayı kermes düzenledik. Buradan kazandığımız tüm parayı Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. İsteyen yemek yiyebilir isteyen direkt bağışta bulunabilir. Bazı arkadaşlarımız yemek, bazıları hediyelik eşya getirdi; bazıları ise masrafları karşıladı. Yani Filistin için her türlü yardım yapılıyor. Müslüman kardeşlerimizi o zulümden kurtulmasını, eski yaşamlarına dönmesini istiyoruz." diye belirtti.

Ramazan Sami Othan ise, "7 ekimden bu yana siyonist israilin zulmüne maruz kalmış Gazze halkına yardım için okul olarak bir kermes düzenledik. Düzenlediğimiz kermeste arkadaşlarımız hiçbir menfaat gözetmeksizin çalışmaktadır. Hem insanların ihtiyacını görme hem de parasının Gazze'ye gideceği bir kermes düzenledik. Aynısını tüm Müslüman kardeşlerimizin yapmasını temenni ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir