• DOLAR 32.17
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2469.742
  • ...
Şanlıurfa'da Kadir Gecesi ibadet ve dua ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi camilerde her yaştan vatandaşların katılımıyla idark ediliyor. Şanlıurfa'da Mevlid-i Halil Camii, Eyyüp Peygamber gibi tarihi camiler dolup taştı.

Şeyh Mes'ud (Şıh Maksut) Türbesi'nde düzenlenen Kadir Gecesi'ne yoğun katılım sağlandığı görüldü.

Kılınan teravih namazının ardından ilahiler seslendirildi, Mevlid-i Şerifler okundu. Okunan Mevlide çocuklar ve yetişkinler kol kola girerek zikir çekti. Zikir halkalarına giren minik çocuklar da semazenlik yaptı.

Daha sonra Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)'in mübarek ayak izi, Sakal- Şerif'i ve Şeyh Abdulkadir Geylani'nin mührü ziyarete açıldı. Kadir Gecesinin coşkusunu ve Ramazan ayının bitmesinin hüznünü  yaşayan vatandaşlar duygularını İLKHA ile paylaştı.

"İnşallah bu gece bütün ümmetin affın mazhar olur"

Bedirhan Babasultan

Bir dahaki Ramazan ayına ulaşmak için dua ettiğini söyleyen Bedirhan Babasultan, "Cenab-ı Allah, inşallah bu geceyi ümmetin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve birbirimizi pekiştirmesine vesile kılsın. İnşallah bu gece bütün ümmetin affına mazhar olur. İnşallah bir dahaki Ramazan'a ulaşmak için dua ediyoruz. Belki gelecek Ramazan'da çoğumuz burada olmayacağız. Allah, son nefesimizde imanı bize nasip etsin." dedi.

"Bu geceleri yaşamak gerekir"

Abit Aslan

Kadir Gecesi'nin tarif edilecek bir duygu olmadığını belirten Abit Aslan, "Kadir Gecesi hayırlara vesile olsun. Allah, İslam alemini ve insanlığı zafere ulaştırsın. Kadir Gecesinin tarifi yoktur. Bu geceleri yaşamak gerekir. Allah tüm İslam alemine nasip etsin. İnşallah Rabbim bütün İslam alemine beraberlik verir." diye konuştu.

"Böyle günler her zaman ele geçmez"

Murat Toprak

Kadir Gecesinin hayırlı olduğunu ifade eden Murat Toprak, "Kadir Gecesi hayırlı bir gecedir. Bu gece inşallah bütün Müslümanların duaları kabul olur. İnşallah nice Kadir Geceleri ve kandiller bize kısmet olur. Böyle günler her zaman ele geçmez. Rabbim nice Ramazanları bize kısmet eder." şeklinde konuştu.

Mehmet Sayıl

Mehmet Sayıl ise, "Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Ramazan gidiyor ve bizi üzüyor. İnşallah seneye de görmek nasip olur. Ramazan ayı anlatmakla bitmez bir aydır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir