• DOLAR 32.532
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2421.891
  • ...
Midyat'ta Kadir Gecesi dualarla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı Ramazan'ın 27'inci gecesi olan Kadir Gecesi münasebetiyle 7'den 70'e her yaştan Müslümanlar, camilere akın etti. Merkez Hacı Hasan Gündüz Camii'nde Midyat İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi.

Yatsı ve teravih namazını müteakiben Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, üç dilde Mevlid-i Şerif, ilahi, kaside ve salavatlarla devam etti.  Programda Kadir Gecesi'nin önemine binaen konuşan İlçe Vaizi İdris Yıldırım, Kadir Gecesi'nin önemine dikkati çekerek, bu gecenin kadrinin bilinmesi ve hakkıyla ihya edilmesi, geçen yılın bir muhasebesinin yapılması için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. 

Allah'ın bu geceye atfettiği önemin Kadir suresinde açıkça belirtildiğini hatırlatan Yıldırım, Kadir Gecesi'nin, Ramazan'ın son on günün tekli gecelerinden birine gizlendiği rivayetini açıklayan Yıldırım, müminlerin sürekli bir arayış içerisinde olması gerektiğini söyledi.  
 
Yıldırım, Kadir Gecesi'nin öneminin en değerli kelam Kur'an'ın bu gecede indirilmeye başlandığı ifade ederek, müminlerin, Allah'ın rahmetini yılın her ayı, ömrün her senesinde aranması ve mağfiret dilenmesinin önemini aktardı. 

Program yapılan dua ve ikramın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir