• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
CHP seçim aracında skandal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

14 Mayıs seçimleri için aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı alan HDP ile birlikte altılı masa seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP'li yetkililerin her gün 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' açıklamaları yaptığı bu günlerde Batman'da bir CHP skandalına imza atıldı.

"KIZLAR BİZLE SAVAŞA GELİN"

CHP'nin Batman sokaklarında üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafıyla gezen seçim otobüsünden Aynur Doğan'ın söylediği Kürtçe 'Keçe Kurdan' şarkısı çalındı. CHP otobüsünde çalan şarkının sözlerinde Kürtçe savaşa davet edilmesi dikkat çekti. Şarkıda "Kızlar bizimle aydınlığa gelin/ İsteriz ki bizimle cenge gelin" sözleri yer aldı.

BU KADARI DA OLMAZ

CHP'nin Kürtlere zulümleri tarihe kara leke olarak kazındı. Kürtçe ezgileri ve hatta Kürtlerin kendi çocuklarına Kürtçe isim vermesini yasaklayan CHP zihniyetinin, Erdoğan düşmanlığı üzerinden işbirliği yaptığı HDP tabanına Kürtçe militarist şarkılarla seslenmesi, bu kadarı da olmaz dedirtti.  

Yaşanan bu tür hadiseler, din düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığı üzerinden ortaklaşan CHP ve HDP'nin Kürtleri, tarihi gerçekliğe rağmen manipüle etme gayretlerini ortaya sermekte.

"SAVAŞA GİDİYORMUŞUZ GİBİ"

Savaş vurgusu yapılan şarkı Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun siyasileri eleştirdiği konuşmasını akıllara getirdi. Yapıcıoğlu konuşmasında, "Biz seçime gidiyoruz fakat bazılarında sanki seçime değil de savaşa gidiyormuşuz gibi bir izlenim ediniyorum. Üslup çok sert, kavgacı ve ötekileştirici bir dil ve gergin bir ortam var" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir