• DOLAR 32.282
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2445.303
  • ...
Bakan Kirişçi: Depremin ardından yeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kirişci, Kahramanmaraş'ta katıldığı iftar programının ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda, milletvekili adayları ile birlikte olduklarını anlatan Kirişci, 146 milletvekili aday adayının listelerde yer almak için müracaat ettiğini hatırlattı.

Kirişci, salgının ardından Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tüm dünyada enerjiden gıda fiyatlarına her şeyi altüst ettiğini ve bu konularda adeta dünyanın güvenliğinin tartışılır hale geldiğini söyledi.

Gıda milliyetçiliği kavramının söz konusu olduğu bu dönemde, tedarikte, üretimde ve zincirlerde kırılmalar, aksamalar yaşandığını ifade eden Kirişci, tam Tahıl Koridoru sürecinin sağladıkları ülkeyi rahatlatacak derken, 6 Şubat depreminin yaşandığını belirtti.

Kirişci, Kahramanmaraş'ın depremde 11 il içinde Hatay'dan sonra can ve mal kayıp sıralamasında ikinci sırada geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ın bir sanayi ve tarım şehri olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Kirişci, şehrin üreteceklerine Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Depremin ardından yeni bir Kahramanmaraş inşa edeceklerini vurgulayan Kirişci, vatandaşın çözülmedik tek bir problemini bırakmayacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin, kendi ekonomik gücüyle orantılandığında, dünyada en fazla yardım eden ülkeler sıralamasında bir numaralı ülke olduğunu, bunu da kendi vatandaşından esirgemesinin asla söz konusu olmadığını anlatan Kirişci, ülkenin dünyaya da yine umut olmaya devam edeceğini ifade etti.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir