• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Üst geçit yapılması için kaç kişinin ölmesi lazım?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kısa bir süre önce hizmete başlayan Erciş Yolu üzerinde bulunan Van Adalet Sarayı ile Van'ın en büyük hastanelerinden olan ve bölgeye hitap eden 400 yatak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde herhangi bir alt geçit ya da üst geçidin olmaması halkın tepkisine neden oluyor. Erciş yolu üzeri ve Ferit Melen Hava Alanı Kavşağı'na yapılan üst geçitler ise yaya geçişi fazla olmadığı için kaderine terk edilmiş durumda.

Özellikle Bölge Hastanesine gelen hasta ve hasta yakınları karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekiyor. Hasta yakınları "Buralarda bir üst geçit yapılması için kaç kişinin ölmesi lazım" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Yayaların yoğun olmadığı alanlarda üst geçit kurulması yaya geçişlerinin yoğun olduğu yerlerde üst geçit ve ya alt geçidin olmamasından dert yanan Vanlılar acilen Adalet Sarayı ile Bölge Hastanesi'nin önüne üst geçit yapılmasını istiyor.

"Buraya acilen yaya üst geçidi ve ya alt geçidi yapılaması lazım"
Evinin Adliyenin karşısında bulunduğunu ifade eden Av. Ahmet Balaç sürekli karşıdan karşıya geçmek zorunda olduğunu belirterek, karşıdan karşıya geçişte araçların hızlı hareket etmesinden dolayı hayati risk yaşadığını ve buraya acilen yaya üst geçidi ve ya alt geçidi yapılaması gerektiğini söyledi.

Av. Balaç, "Buraya işim gereği sürekli gelip gidiyorum. Evim karşı tarafta. Burada bir üst geçit yapılmaması halinde çok ciddi kazaların yaşanması mümkün, çünkü çok hızlı seyreden bir trafik var.Hastalar,çocuklar ve yaşlılar için çok ciddi manada sıkıntıdır. Üst geçit kesinlikle şart birilerin gelip şuraya bir gözlem yapması buranın ihtiyacı neyse ona göre bir üst geçit yada alt geçit tesisi yapması lazım. Aksi takdirde burada ciddi kazaların yaşanması kaçınılmazdır" dedi.
Sürekli Adliyeye geldiğini ifade eden Seyfettin Şifal, "Adliyeden geliyorum çok zor oluyor burada bir tane üst geçit olması lazım. Hatta şarttır" ifadelerini kullandı.
"Yetkililerin acilen buraya bir el atması lazım"

Taksici olduğunu ve Bölge Hastanesi kavşağında sürekli kazalara tanık olduğunu belirten Naci Han "Hastane kavşağına çok acilen hiç beklenmeden bir üst geçit yapılması gerekiyor. Ben burada taksiciyim sürekli kazalara şahit oluyorum. Yetkililerin acilen buraya bir el atması lazım" ifadelerini kullandı.

"Sorumluluk tamamen Kara Yolları'nındır"
Buranın ana yol olduğunu ve hız limitinin yüksek olduğunu hatırlatan Fatih Can, "Biliyorsunuz burası ana yoldur. Onun için hız limiti bayağı yüksektir. Dolaysıyla karşıdan karşıya geçmek zorunda olan yayaların hayatı tehlikesi çok fazla. İnsanlar gidiş gelişte sıkıntı yaşıyor.Kanaatimce hastane idaresinin burada yapabileceği bir şey yok.Burada sorumluluk tamamen Kara Yolları'nındır. Onun için buraya bir alt geçit ya da üst geçit yapması gerekir. Hemen hemen her gün burada kaza ya da kaza riski yaşanıyor" dedi.

"Daha dün burada kaza oldu"
Daha dün burada feci bir kaza yaşandığını ve bir kişin hayatını kaybettiğini aktaran M. Ali Teknas da "Burada araç trafiği ve yaya trafiği çok yoğun olduğu için kazalar çok oluyor. Daha dün burada kaza oldu. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Buraya bir an önce bir yaya üst geçidi şart" diye konuştu.

"Burada yaşanacak her kazadan Karayolları sorumludur"
Kara Yolları'nın çok alakasız yerlere üst geçit yaptığını söyleyen Nusret Akkuşçu ise "Buraya bir üst geçit yapılsın ki bizde rahat edelim devamlı gelip gittiğimiz bir yerdir. Bölgenin en büyük hastanelerindendir. Her gün binlerce insan buraya geliyor. Karayolları Erciş yolu üzerine ya da hava alanı kavşağına üst geçit yapmış. Allah razı olsun yapmasın demiyoruz. Ama orada boşuna yapılmış kimse de kullanmıyor. Ama buraya ve ya Adliyenin önüne yapılsaydı. Binlerce insan faydalanacaktı. Hem bu kazalarda yaşanmayacaktı. Burada yaşanacak olan her kazadan karayolları sorumludur" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Öte yandan özellikle Bölge Hastanesi önünde bu güne kadar birçok ölümlü kaza yaşanmasına ve defalarca basında yer almasına rağmen yetkililerin buna el atmamasına ise bir anlam verilemiyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir