• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Mersin`de Mısır için gıyabı cenaze namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin Akdeniz ilçesi merkez Ulu Camii`de teravih namazı sonrası Hür Dava Partisi öncülüğünde Mısır`da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Hür Dava Partisi`nin öncülüğünü yaptığı ve birçok STK`nın da destek verdiği gıyabı cenaze namazı, Ulu Cami`de kılınan teravih namazından sonra başladı. Avlu da bir araya gelerek saf tutan cemaat, "Mısır`a Selam Direnişe Devam", "Diren Mursi Müslümanlar Seninle" sloganları attı.
 
Gıyabi cenaze namazını Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir kıldırdı. Demir, namazdan sonra Mısır`da şehit edilen ve İslam coğrafyasında zülüm gören bütün Müslümanlara dua etti.
 
Mısır`da yaşananlarla alakalı kısa bir konuşma yapan Demir, dua etmekten başka ellerinden bir şey gelmediğini vurguladı.
 
Demir şunları söyledi: "Şu mübarek gün, o aziz insanlara Allah rızası için canı gönülden, her anımızda duamızı esirgemeyelim. Mısır`da İslam`ın zaferi ve başarısı, ümmet için çok önemli. Dünya ve o cuntacı zihniyete sahip olanlar bunun farkında ve bütün korkuları ondandır. Ama güneş doğmuştur. Hiçbir güç güneşi balçıkla sıvama kudretine sahip değildir, Allah`ın izni ile." (Osman Öksüz-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir