• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis halkının belediyeye tepkisi dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Hersan Mahallesi sakinleri, öğrencilerini ve hayvanlarını götürüp getirmek zorunda kaldıkları yola dökülen mucurların tehlike saçtığını söylediler.

Konuyu defalarca belediye yetkililerine iletmelerine ve yetkililerin bölgeye gelip ufak tefek çalışmalardan sonra tekrar yolu aynı şekilde bırakmalarına tepkili olduklarını dile getiren Hersan Mahalle Muhtarı Zennur Aslanhan, "Bir firma tarafından alınan 3G tesisi bu yoldan geçirildi. Kablolar yoldan geçirildikten sonra firma yetkilileri işlerini iyi bir şekilde tamamladılar ve belediyenin yola asfalt dökeceğini söylediler.

Belediyede gelip yola mucur serpti. Fakat o mucurlar asfalt dökülmeden o şekilde bırakıldı. Bu yoldan her gün yaklaşık 60 öğrencimiz okula gidiyor ve 80 hayvanımız da gidip gelmek zorunda. Bazen buradan araçlarda gitmek zorunda kalmaktadırlar. Mucur üzerinde yaya olarak gidemezken araçlarımızı nasıl buraya sokarız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Habip Özdemir ise, "Belediyemiz göreve geldiği günden bu yana bizim bölgemize en ufak bir iş yapılmamış, aksine kötü bir hal almaya başladık. Kanalizasyonlarımız, yollarımız, köprümüz viran olmaya başladı. Verdiğimiz oylar bizlere bu şekilde mi hizmet olarak dönüyor. Belediye kabloları yoldan geçiren firmadan almış olduğu parayla bu yolu yapacaktı. Sanırım ucuza getirmek amacıyla sadece mucur döktüler. Ana yola bağlı olan bu yol mahallenin can damarı durumunda. Bu yolda hepimiz büyük sıkıntılar çekmekteyiz.

Başkan yardımcımızı ve Fen İşleri müdürümüzü birkaç kez buraya getirdik. Sadece belli bir kısım kanallar açarak o şekilde bıraktılar. Başkanımız her gün yaptığı hizmetleri çıkıp anlatıyor. Kendisini bu yolu kontrol etmeye davet ediyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Gülçin Aslanhan ise, "Bizim buralar bağ bahçelik bir alana sahipti. Bu belediye başa geldikten sonra tüm su kanalları iş görmez hale getirildi. Ürünlerimizi yetiştiremiyoruz. Bazen bu bölgede yaptıkları çalışmalardan sonra yıktıkları duvarlarımızı bile yapmadılar. Bahçelerimiz mahvoldu. Belediye başkanımızın bizzat buraya gelerek bizleri seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de gelip dinlemesini bekliyoruz" diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir