• DOLAR 32.262
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2441.05
  • ...
10 Nisan'da tarihte bugün neler yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1815: Endonezya’da Sumbawa adasında Tambora volkanik dağı püskürdü. Dağdan çıkan lavlar, küller ve dumanların doğrudan etkilerinin yanı sıra, açlık ve salgın nedeni ile 100 bin kişi hayatını kaybetti.

1912: Titanic ilk seferine çıktı. Döneminin en üstün teknolojisiyle yapılan kibir abidesi bu yolcu gemisi ilk seferinde battı ve binden fazla yolcusu öldü.

1927: Binaların numaralandırılmasına ve sokakların adlandırılmasına ilişkin yasa kabul edildi.

1928: İsmet İnönü ve 120 milletvekilinin teklifi üzerine Anayasa'dan dini terimlerin kaldırılması hakkındaki kanun kabul edildi. 'Türkiye devletinin dini İslam'dır' cümlesi, Anayasa metninden çıkarıldı. Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı, yemin ederken 'vallahi' yerine 'namusum üzerine söz veririm' demeye başladı.

1972: İran'da 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaklaşık 5 bin kişinin öldüğü depremde Firuzabat ve Cehrum kentlerinde binalar yerle bir oldu. Deprem sırasında erkekler tarlada çalıştığı için kırsal bölgede ölenlerin çoğu kadınlar ve çocuklar oldu.

 1974: Genel af yasa önerisi, TBMM'de kabul edildi.

 2007: İçinde 178 yolcusu bulunan Diyarbakır-İstanbul seferi yapan uçak, hava korsanı tarafından kaçırıldı.

2010: Türkçe dışındaki dillerde propagandaya hapis cezasını kaldıran yasa değişikliği Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2014: Hayatını İslam’a hizmete adayan, bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Muhammed Sudan Hoca, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde vefat etti. Sudan Hoca, Türkiye'deki İslami mücadelenin mümtaz şahsiyetlerinden biriydi.

Muhammed Sudan Hoca İslami bir neslin oluşması için varını yoğunu ortaya koymuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir