• DOLAR 32.188
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2436.166
  • ...
SON DAKİKA
Tarihte bugün: 12 Nisan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1861: ABD İç Savaşı, Güney Carolina'da patlak verdi. Savaş sonunda toplam 620 bin kişi öldü.

1961: Sovyetler Birliği, uzaya ilk insanı gönderdi. Vostok-I ile uzaya giden Yuri Gagarin, uzayda 108 dakika kaldı.

1993: Türkiye ‘internet’e bağlandı. 12 Nisan 1993, internetin Türkiye’deki başlangıç günü olarak bilinir.

2006: İşgalcilerin 4 Ocak'ta beyin kanaması geçirdikten sonra komaya giren sözde başbakanı terörist Ariel Şaron'un sürekli iş göremez olduğu resmen ilan edildi. Terörist Ariel Şaron, iş göremez ilan edilen ilk başbakan olarak tarihe geçti. Ariel Şaron'un Amerikalı doktorlardan biri, Şaron'a bir türlü teşhis koyamamaları üzerine "Bu olsa olsa Tanrı’nın bir cezasıdır" demişti.

1991: Ateşkes antlaşmasının yürürlüğe girmesiyle Körfez Savaşı resmen sona erdi.

2007: Irak Temsilciler Konseyinde patlama meydana geldi, üçü milletvekili sekiz kişi hayatını kaybetti.

2013: Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, vaaz ve hutbenin ardından ‘sela’da da vefat edenlerle ilgili duyurunun camilerde Kürtçe olarak yapılabileceğini açıkladı.

2013: 4. Yargı Paketi, Meclis Genel Kurulu’ndaki tartışmalı oturumların ardından kabul edilerek yasalaştı. Pakete eklenen bir önerge ile örgüt adına işlenen suçlarda verilecek 'örgüt üyeliği cezası' silahlı örgütlerle sınırlandırıldı.

2015: Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi’ni idamlarla sindirmek isteyen laik iktidar, Abdulkadir Molla’nın ardından partinin liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman’ı da idam etti. Özür dilemesi karşılığında af vaat edilen Kamaruzzaman’ın son açıklaması, “Yalnız Allah’tan af dilerim. Münafık bir zihniyetten af dilemem. Allah’ım şehadetimi kabul et” oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir