• DOLAR 32.256
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2400.696
  • ...
HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir Ankara'da iftar programına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demir'e, HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve Yenimahalle İlçe Başkanı Faysal Öztürk eşlik etti.

İftar programında konuşan Demir, orucun hikmetinin unutulmaması gerektiğini belirtti. Ramazan, Allah'ın çok büyük faziletleri ikram ettiği bir ay olduğunu belirten Demir,  bu ayda ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

Demir, "Allah'ın oruç tutan insanların sevabına karşılık o kadar övücü ibareler tarifi vardır ki, bu oruç tutan insanlar için çok büyük müjde, sevinç ve sürur kaynağıdır. Bir hadiste Peygamber Efendimiz, 'Ramazan orucunu Allah için tutan insanların sevabını, ecrini ancak ben verebilirim.' diye buyuruyor. Yani sadece Allah rızası için kendini yemekten, içmekten alıkoyan, günahlardan alıkoyar ve bir istikamet üzere kendini Allah'a ibadete veren insanların ecrini sadece Allah Teala verebilir. O kadar büyük bir fazilet ve nimet. Ramazan orucunun sosyal boyutları ile birlikte bireysel anlamda da birçok faydası vardır. Sosyal dayanışma anlamında insanların fakirlerin dertleri ile dertlenmesi, onların çileleri, açlıklarını, ızdırabını bilmesi anlamında çok büyük bir hatırlatma ve değer katıyor. Bir ay da olsa insanlar fakir insanların halleri ve dertleriyle dertlenebiliyor. Onların yaşadıkları sıkıntıları öğrenebiliyor. Onların yaşamlarına bir nebze de olsa vakıf olabilir. Bu anlamda Allah-u Teala'nın nimetlerinin kıymetini, büyüklüğünün kıymetini bilme, Allah-u Teala'ya şükür edebilme, günahlardan uzak durabilme anlamında çok ciddi bir vesiledir." dedi.

"Kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin inşallah"

Konuşmanın devamında Demir, şu ifadelere yer verdi:

"Bununla birlikte fakirleri, yoksulları hatırlama, onlarla yakınlaşma, dayanışma, onlara katkıda bulunma, malının bir kısmını fakirlere ulaştırma anlamında da çok ciddi bir sosyal projedir. Bu vesileyle malumunuz yakın bir tarihte acı bir deprem, acı bir musibet yaşadık. Şu anda oralarda evsiz barksız, belki bir çadırda gururlu yaşayan kardeşlerimizi hatırlamanın da gerekliliğini ifade etmek isterim. Allah-u Teala bir daha bize, memleketimize, insanımıza böyle acıları yaşatmasın. Allah-u Teala memleketimizi, Müslümanları ve kardeşlerimizi doğusuyla batısıyla bu ağır imtihanlardan muhafaza etsin. Kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin."

"Orucun hikmetini unutmamamız gerekiyor"

Son olarak Demir, "Bir hadiste Peygamber Efendimiz, 'Nice oruçlu vardır ki onlara sadece açtıkları ve susuzlukları kar olarak kalıyor.' diye buyurmaktadır. Şimdi bunun izahı yapılırken, oruç tuttuğu halde kendini günahlardan alıkoymayan, haramdan, gıybetten, hırsızlıktan kaçmayan, her türlü ahlaksızlık ve edepsizlik içerisinde bir yaşam sürdüren insanlar kastedilmektedir. Oruçlu olduğumuz halde bizim Allah-u Teala'yı unutmamız, helal haramı hatırlamamız, kendimizi haramlardan uzaklaştırmamamız çok feci bir durumdur. Bu durumda tutulan orucun da hadisi şerifte ifade edildiği gibi insana sadece açlığı ve susuzluğu kar olarak bırakmaktadır. Bunun bilincinde olmamız lazım. Zira oruç kelime ve anlam olarak insanın kendisine bazı şeyleri yasaklaması, kendisini bazı şeylerden alıkoyması anlamına geliyor. Dolayısı ile bizim orucumuzun bize sadece açlığımızı susuzluğumuzu kar olarak bırakmaması için orucun hikmetini unutmamamız gerekiyor. Oruçla Allah-u Teala bizi kendisine yakınlaştırmak, günahlardan uzaklaştırmak; bizi birbirimize yakınlaştırmak, kaynaştırmak ve kardeş yapmak istiyor. Dolayısıyla bizim orucun faziletini, hikmetini bu şekilde anlamamız ve o şekilde idrak etmemiz, o şekilde düşünmemiz ve Allah-u Teala'nın bu aya koyduğu bu derin anlamı, bu derin hikmeti, bu derin sevabı bu şekilde anlamamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir