• DOLAR 32.203
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2521.822
  • ...
Irak yeni enerji anlaşmaları imzaladı, ABD durumu memnuniyetle karşıladığını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuya ilişkin açıklamasında, "Irak'ın egemenliğini, bağımsızlığını ve ekonomik refahını daha da güçlendiren enerji anlaşmalarıyla ilgili olarak bu hafta Irak'ta kaydedilen önemli ilerlemeleri memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Irak Merkezi Hükümeti ve IKBY arasında imzalanan, Türkiye'ye petrol ihracatının yeniden başlatılmasına yönelik anlaşmayı "tarihi" şeklinde nitelendiren Sullivan, anlaşmanın Irak'ın enerji sektörü ve ekonomisine katkı sunacağını belirtti. 

Sullivan, Irak hükümetinin Fransız TotalEnergies şirketiyle imzaladığı 27 milyar dolarlık anlaşmanın da önemine işaret ederek, "Bu tarihi proje hayata geçirildiğinde, Irak halkının yararına elektrik arzını ve Irak'ın enerjide kendi kendine yeterliliğini artıracak, Irak'ın güneyinde yanan gazın zararlı iklim etkilerini azaltacak ve gaz ürünlerinin yeni pazarlara ihracına imkan tanıyacak." ifadelerine yer verdi.

Sullivan, Katar, Suudi Arabistan ve ABD'li firmaların bu altyapı projesinde önemli roller oynayacak olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir