• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Siirt halkı Ramazan ayında Filistinli Müslümanları katleden işgalci siyonistleri lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksâ’ya saldıran siyonist işgalciler, yine silah kullandı, kan döktü. 

Her zaman olduğu gibi Müslümanların kınamaktan başka bir tepki göstermediğini ifade eden Siirt halkı, "Her Ramazan ayında işgalciler Filistinli Müslümanları öldürüyorlar ama İslam ülkeleri ve dünya buna sessiz kalıyor. Tepkiden öteye geçemiyorlar." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

"Onlar çok korkak yaratıklardır buna ses çıkaramadığımız için Müslümanlara böyle yapıyorlar"

İşgalci siyonistlerin ilk kıblemize baskın yaparak Müslümanları katlettiğini belirten Aytaç Baturna, "Biz Müslümanlar aslında şöyle bir ayağa kalksak güzel bir cevap versek ama bunu yapamıyoruz. Her telden ayrı ayrı çalıyoruz. Allah onların belasını versin, bu okunan ezanın yüzü hürmetine  Rabbim onları yerle bir etsin. Rabbimiz o günleri bizlere göstersin, onlar bilse biz başka şekilde cevap vereceğiz bunu her Ramazanda ayında yapamazlardı. Onlar çok korkak yaratıklardır. Ama buna ses çıkaramadığımız için Müslümanlara böyle yapıyorlar. Allah onların belasını bir an önce versin."" şeklinde tepkisini dile getirdi.

"İslam dini üzerine birbirimize destek olalım"

"Eğer bütün Müslümanlar bir olsaydı işgalciler bunu yapamazdı" diyen Mehmet Çoban, "Ne zaman Ramazan ayı gelse Filistin'de bunu yapıyorlar. Kur'an'ı, ibadet ettiğimiz yerleri yakıyorlar. Bizler bunu kabul etmiyoruz, Müslümanlar bir olmak zorundalar. Bir birimize el vermemiz gerekiyor. İslam üzerine birbirimize destek olalım ve Ya Allah ve Allah'ın kuvveti diyelim ve bu zulmü kabul etmeyelim. Alışverişi onlardan keselim boykot edelim, onları lanetliyor ve kınıyorum, çünkü onlar diyor ki 'Nasıl olsa her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da Müslümanlar yine ayağa kalmaz ses etmezler' biz bir olursak devletimiz de sırtımızda olsa kimse bizi yenemez. Şöyle bir söz vardır, ' Türk'ün siyaseti Kürt'ün cesareti Arap'ın da ticareti bir olursa kimse onları yenemez.' Birlik olmadığımız için Yahudiler bunu bize yapıyorlar." şeklinde belirtti.

"Yapılan zulümlere karşı derhal ayağa kalkmamız lazım"

Aslında sadece Ramazan ayında değil onun dışında da işgalcilerin saldırılarına devam ettiklerini ifade eden Selahattin Selağzı, "İşgalciler her zaman saldırıyor. Türkiye halkı kınıyor, protestolar yapıyorlar ama yazık değil mi? Filistinli Müslümanlara. Kudüs bizim kırmızıçizgimiz, israil kudurdu şiddetle kınıyorum, onları lanetliyorum. Onlar sadece namazlarını kılıp kendi topraklarında ibadetlerini yapıyorlar, bizim derhal ayağa kalkmamız lazım onları şiddetle kınıyorum." dedi.

"Onları binlerce kez lanetliyorum"

"Ben bir Kürt olarak israili kınıyor ve lanetliyorum." diyen Zeki Yeşil Kavak, "Müslümanlar birbirlerine el vermeli ve bu düşmanları kırmalı. Her Ramazan ayında bunu yapıyorlar. Yani şimdi bu ramazan ayında onlara ne yapmışlarda bu alçakça saldırıda bulunuyorlar. Uçaklarla bombalar yağdırıyorlar. Bizler de ses çıkarmıyoruz, onlarında hoşuna gidiyor ve daima saldırıyorlar. Yeter ki bizler bir olalım, bu şekilde Filistinli Müslümanlara yardım edebiliriz. Kınama anlamsızdır, daha kötü yapıyorlar. Mübarek yerden ne istiyorlar da bombalıyorlar. Onları binlerce kez lanetliyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Kudüs'te Müslümanlara yapılan alçakça saldırıyı kınadığını ifade eden Rıdvan Çoban, her Ramazana ayında işgalcilerin bu saldırıları düzenlediklerini, bunun cezasını bu dünyada olmazsa öteki dünyada çekileceklerini ama Müslümanların da bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

"Zalimlerle anladıkları dilden konuşmak gerek"

Müslümanlar olarak onları kınamaktan çok oraya gidip mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Recep Aksu ve Muhammed Kayran, şehadetin Kudüs'te olduğunu, tepki gösterilmediği için işgalci siyonistlerin daha da azdığını, zalimlerin anladıkları dilden konuşulması gerektiğine dikkat çektiler. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir